Actualitate

Cine este omul de afaceri mason, fost consilier al lui Ion Iliescu și elev al lui Klaus Iohannis, care a cumpărat „drapelul lui Avram Iancu” - FOTO

Drapelul de luptă al unei legiuni a lui Avram Iancu, aflat în colecția „Corneliu Vadim Tudor”, a fost adjudecat la prețul de 105.000 de euro în licitația organizată de casa Artmark miercuri. Cumpărătorul, un sibian stabilit în București, a licitat online.

Drapelul a fost cumpărat de omul de afaceri Adrian Thiess (foto). El a fost consilierul personal al lui Ion Iliescu, fost coordonator al campaniei lui Sorin Oprescu dar considerat ca apropiat și de masonerie, al carui membru este.

De asemenea, la licitație a participat și Primăria Cluj-Napoca dar și candidatul la Primăria Cluj-Napoca Liviu Alexa.


„M-am oprit la 65 000 de euro la licitația pentru steagul de luptă al legiunii lui Avram Iancu. Am participat cu banii mei și cu ai unor BĂRBAȚI din Cluj, cei mai inimoși oameni de afaceri, avocați, profesori și jurnaliști. Am încercat să risc, dar m-am oprit, fiindcă am vrut să fiu responsabil cu sumele. Cineva mai puternic și mai dornic a reușit să adjudece la 105 000 plus 20 000 comision. Îi transmit felicitari câștigătorului, steagul va rămâne în România”, a spus Liviu Alexa pe Facebook

Drapelul, pictat pe piele, raritate absolută, datat la jumătatea secolului al XIX-lea, a avut un preț de pornire de 5.000 de euro. Lotul a mai fost scos la vânzare în 2013, dar a fost retras din licitație din cauza unor „conflicte juridice”. Licitația colecției "Corneliu Vadim Tudor", partea a II-a, care a cuprins cărți rare, tablouri, fotografii documentare și obiecte de decor, a fost organizată la sediul Artmark, la Palatul Cesianu-Racoviță din Capitală.


Adrian Thiess a organizat în ultimii ani o serie de conferinţe importante care i-au adus la Bucureşti pe vicontele Etienne Davignon, preşedintele Grupului Bilderberg, pe Richard Hass, Preşedintele Consiliului pentru relaţii externe al SUA, pe Mihail Gorbaciov, pe Sir Tim Berners-Lee, inventatorul www-ului sau pe Ronnie O'Sullivan. De asemenea, tot el a adus echipa de fotbal FC Barcelona la București. pentru a juca un meci cu Dinamo. Thiess a fost elevul lui Klaus Iohannis, la Sibiu, în timpul liceului. De altfel, Thiess a fost un apropiat al staff-ului de campanie al lui Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale din 2014. Thiess este acţionar la firma Eurostar Catering Expres, operatorul naţional pentru serviciile de catering mobil în toate trenurile de rang superior din România: Săgeata Albastră, rapid şi accelerat.

Citește și: Războiul pentru un steag a cărui origine este incertă


Citește și: Drapelul lui Avram Iancu nu este al lui Avram Iancu 

Ultimele Stiri
abonare newsletter