Actualitate

Tiberiu Niţu, apărat de la Cluj de o judecătoare: „Ce trebuia să facă, să ia taxiul? Ne-am ţăcănit toţi?”

Demisia ministrului Justiţiei, Tiberiu Niţu, a stârnit numeroase controverse în spaţiul public. O judecătoare de la Curtea de Apel Cluj consideră că toată discuţia despre demisia lui Niţu „nu miroase în regulă” şi a catalogat-o drept „halucinantă”.

sursa foto: facebook.com/adina.d.lupea sursa foto: facebook.com/adina.d.lupea

„Mă uit la ştiri şi mă crucesc. Procurorul general al României îşi dă demisia, fiind acuzat de abuz în serviciu fiindcă ar fi beneficiat de coloană oficială. Am senzaţia că traiesc undeva în altă lume, în care un procuror general al unei ţări nu ar avea dreptul la aşa ceva. Televiziunile se înghesuie să definească coloana oficială, care cică ar fi fost dispozitiv de însoţire de parcă toată corupţia din ţara asta s-a concentrat în câteva maşini oficiale. Şi ceva deloc nu îmi miroase în regulă, câtă vreme de azi dimineaţă se spunea că prim ministrul tehnocrat îl vrea revocat. Alături de preşedinte şi de ministrul Justiţiei”, a declarat judecătoarea de la Curtea de Apel Cluj, Adina Daria Lupea-Aghinita, pe Facebook.

Judecatoarea mai spune că aceste demisii, inclusiv demisia fostului premier Victor Ponta, sunt „halucinante”. Ea nu crede în mişcările de stradă cauzate de tragedia din clubul Colectiv şi nici în „coincidenţe”.


„Nu am nicio afinitate politică, însă această demisie absolut halucinantă pentru un motiv pueril îmi aminteşte cum a părăsit şi fostul premier Victor Ponta barca. Nu cred în mişcările de stradă generate de tragedia din Colectiv. Nu cred în coincidenţe şi nici într-un guvern care a făcut gafa de a o propune pe Cristina Guseth ministru al Justitiei. Nu cred în aceste bâlbâieli, aşa cum nu cred că un procuror general demisionează din cauza unei coloane oficiale. Am senzaţia că instituţiile statului o iau razna şi, odata cu ele, si reprezentanţii lor. Constat, cu experienţa a câtorva ani de judecator în penal, că această infracţiune de abuz în serviciu cade de tot în desuetudine. Sub umbrela ei, se petrec evenimente halucinante”, a mai precizat judecătoarea.

Adina Daria Lupea-Aghinita îşi încheie discursul cu mai multe întrebări retorice şi insinuează că nu acesta este adevăratul motiv pentru care a demisionat Tiberiu Niţu.


„Până la urmă, procurorul general indiferent cum l-ar chema sau cine ar fi, are totuşi rang de demnitar în minunata noastră ţară. Ce trebuia să facă, să ia taxiul? Ne-am ţăcănit toţi? Rămâne întrebarea: de ce a demisionat totuşi Niţu? Pentru coloana oficială?”, a conchis judecătoarea Adina Daria Lupea-Aghinita.

Ultimele Stiri
abonare newsletter