Actualitate

Dezinteres faţă de bugetul local pe 2016. Doar 20 de persoane la dezbaterea publică

Dezbaterea bugetului local pe anul 2016, programată la ora 15.00 în Sala de Sticlă a Primăriei nu a adunat mai mult de 20 de persoane, consilieri locali, specialişti din Primărie, reprezentanţi ai societăţii civile.

Dezinteres faţă de bugetul local pe 2016. Doar 20 de persoane la dezbaterea publică Dezinteres faţă de bugetul local pe 2016. Doar 20 de persoane la dezbaterea publică

Doar şapte persoane s-au înscris la cuvânt în cadrul dezbaterii pe marginea bugetului local. Multe din subiectele abordate nu au vizat bugetul local, ci mai degrabă probleme legate de oraş sau chestiuni sociale.

O mare parte a dezbaterii a fost în jurul deficitului de personal din Primărie, a alocărilor de bani pentru Spitalul Municipal, a cheltuielilor făcute de Guvern în perioada de criză şi a criteriilor de salarizare din sistemul public. Subiectele care s-au îndepărtat total de subiectul dezbaterii au pornit după ce Iosif Pop, preşedintele Consiliului Civic Local, i-a adresat primarului Emil Boc o serie de întrebări mai mult sau mai puţin legate de bugetul local. Astfel, Boc s-a lansat într-o discuţie despre chestiunile enumerate anterior.


Primarul Emil Boc nu a ezitat ca la începutul dezbaterii să prezinte, încă o dată, priorităţile pe anul acesta. Cu alte cuvinte, acele proiecte care nu au fost terminate anul trecut reprezintă priorităţile pe 2016. “Cel mai important proiect pe sănătate vizează funcţionarea permanentă a compartimentului de urgenţă de la Spitalul Clinic Municipal, ceea ce înseamnă 4 milioane în plus faţă de anii anteriori. Este păcat ca această infrastructură modernizată să nu aibă un compartiment non stop de urgenţe”, a afirmat Boc.

Şi modernizarea podurilor este o prioritate, deşi se vorbeşte despre acest subiect de mai bine de un an. “Deja se află în fază avansată etapa a doua a modernizării Pieţei Unirii, astfel încât să putem începe lucrările în primăvară. De asemenea, priorităţi pe acest an sunt începerea modernizării podurilor Porţelanului şi Traian. Anul acesta ne propunem să finalizăm drumul de acces pentru cele două proiecte din Lomb. Unul dintre proiectele care figurează în lista de investiţii este şi unificarea celor două pasaje de la gară”, a mai spus Boc.


Pe aceeaşi listă de priorităţi se află şi finalizarea modernizării clădirii de pe Memorandumului, pentru Şcoala Ioan Bob, continuarea burselor pentru elevi, locuinţele sociale de pe Sighişoarei care sunt deja în faza de lucru.

Printre cei care au luat cuvântul s-a numărat şi consilierul local Claudia Anastase care, printre altele, a vorbit despre desfiinţarea garajelor şi amenajarea de parcări pentru locuinţe şi implementarea unui sistem de parcări european. Consilierul PSD a propus amenajarea de module de parkinguri pe verticală, cu şase locuri, în orice suprafaţă a Primăriei din centru, ca experiment.


Discuţiile s-au întins pe durata a aproximativ trei ore.

Ultimele Stiri
abonare newsletter