Actualitate

200.000 de soldaţi mobilizaţi în lupta cu virusul Zika

Cu 8 luni înainte de Jocurile Olimpice de la Rio, autorităţile din Brazilia au decis să trimită mii de soldaţi în nordul ţării pentru a lupta împotriva ţânţarilor care poartă misteriosul virus Zika.

În acelaşi timp, campanii de publicitate sunt derulate pentru a-i face pe cetăţeni să înţeleagă riscurile şi să se protejeze.

"Împreună îl vom învinge pe Aedes aegypti (n.red. - specie de ţânţar)", este sloganul afişat pe autobuzele din Pernambuco, un stat din nord-estul ţării, alături de poza ţânţarului care poate răspândi mai multe boli tropicale.


Virusul a izbucnit în nordul Braziliei, iar autorităţile cred că numărul mare de nou-născuţi cu cavitatea craniană mişcorată (n.red - microcefalie) poate fi atribuit infecţiilor cu Zika suferite de femeile însărcinate.

Guvernul brazilian are în plan desfăşurarea a 220.000 de soldaţi, pe 13 februarie, într-o operaţiune care se va avea loc din casă în casă, în zonele afectate de ţânţari.


"Insectele astea sunt în Brazilia de 30 de ani, dar nu am fost capabili să le eliminăm", a spus Marcelo Castro, ministrul Sănătăţii.

Brazilia a declarat o criză în noiembrie 2015 ca urmare a epidemiei de microcefalie.

Etichete: tantari zika virus
Ultimele Stiri
abonare newsletter