Actualitate

Un clujean i-a dat în judecată pe Mihai Morar şi Daniel Buzdugan

Judecătorii au admis cererea făcută de blogger-ul clujean Radu Valentin Băzăvan, alias Groparu, care îi acuză pe Mihai Morar şi Daniel Buzdugan că i-au furat glumele. Cei doi oameni de radio au fost daţi pe mâna procurorilor şi sunt cercetaţi penal pentru infracţiuni pedepsite cu până la patru ani de închisoare.

sursa foto: paginademedia.ro sursa foto: paginademedia.ro

Prezentatorii de radio şi televiziune Daniel Buzdugan şi Mihai Morar au primit, luni, 25 ianuarie, o veste teribilă în cazul plângerii făcute de Radu Valentin Băzăvan, la Judecătoria Sectorului 1. Dosarul, care fusese clasat anul trecut, va fi trimis procurorilor pentru a se începe urmărirea cu privire la săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 139 ind. 8 şi art. 140 alin. 1 lit. d şi f din Legea 8/1996, care prevede drepturile de autor. „Dosarul a ajuns la Poliţie şi la procurori. S-a început oficial urmărirea penală şi au calitatea de suspecţi. Se fac cercetări în continuare”,  a precizat pentru Click!, avocatul lui Băzăvan, Cosmin Suciu. 

De patru ani se luptă clujeanul să dovedească faptul că Buzdugan şi Morar i-ar fi preluat un articol, „Sloganele judeţelor din România”, de pe pagina sa de internet. „Las justiţia să-şi facă treaba. Nu am simţit de la ei că s-ar căii vreun pic pentru ce au făcut. Poate sperau că e o joacă de copii. Dar, să ai o urmărire penală pe numele tău nu e prea comod”, a spus Băzăvan pentru sursa citată.


Daniel Buzdugan a susţinut că nu ştie nimic despre hotărârea judecătorilor. „Nu ne-a anunţat nimeni, nu ne-a spus nimic nici un avocat. Nu ştiam acest lucru. Nu ştiu ce să spun despre acest aspect până nu vorbesc cu avocatul nostru”, a menţionat Daniel Buzdugan pentru sursa citată.

Ultimele Stiri
abonare newsletter