Actualitate

Clujeni în căutarea vindecărilor miraculoase

Terapia Bowen cunoscută și ca Terapia Bowtech este o tehnică holistică ce a început să aibă din ce în ce mai mulți susținători în ultimii zece ani de când a apărut în România.

Terapia Bowen a fost introdusă în România în anul 2006, iar un an mai târziu deja erau practicanți și în județul Cluj. Olimpia Morar este profesoară de sport la Liceul Teoretic ”Octavian Goga” din Huedin. Auzind de această nouă metodă de vindecare, a fost curioasă, a vrut să învețe, iar acum practică de mai bine de opt ani terapia Bowen.  

”Sunt niște rezultate deosebite. Corpul începe procesul de autoechilibrare, indiferent că este fizică, neuromusculară, psihică”, explică Olimpia Morar.


Vindecări aproape imposibile

Profesoara de sport, din pasiune, a fost la cursurile predate de Andrew Zoppos care este acreditat să predea terapia Bowen și a învățat. A văzut că rezultatele sunt uimitoare, iar de-a lungul timpului a început să aibă din ce în ce mai multe cazuri, unele dintre ele au fost spectaculoase, precum cel al Danielei, o tânără care avea probleme cu tiroida. Ea ar fi trebuie să ia medicamente toată viața, însă după un protocol de tiroidă, medicul i-a dat verdictul că nu mai are probleme cu tiroida.


”Am fost la terapia Bowen la profesoara mea, am experimentat să văd dacă într-adevăr merge. A fost o încercare, iar totul a fost din ce în ce mai bine”, spune Daniela.

Pașii spre reechilibrarea organismului


În momentul în care un terapeut se întâlnește cu pacientul, se discută despre starea lui de sănătate. Se face o fișă în care se scriu toate stările lui fizice și psihice, pe baza unui ghid. Se începe de la bolile avute încă din copilărie, până în prezent. Terapeuții țin cont mai ales de evaluările medicale, iar o cooperare bună cu medicul este obligatorie.

”Uneori nici nu își aduce aminte de toate, dar pe parcurs își amintește de ele când realizează că s-au atenuat sau au dispărut cu totul. Numai cine experimentează poate vedea aceste îmbunătățiri. De la caz la caz. Absolut fiecare individ este altfel. Are alte probleme, corpul lucrează în felul său. Mă bucur când merg la control medical după un set de terapii și vin cu rezultate pozitive, care arată existența îmbunătățirilor”, explică Olimpia.


Cu fiecare pacient pe care îl are, Olimpia experimentează din ce în ce mai mult, însă se ghidează după regulile învățate. Cel mai important este însă să abordeze problema cea mai gravă.  Procesul este unul complex. În primul rând destresează, detoxifică și pornește la o reajustare a stării de sănătate.  

Apă, plimbare, observare


Rezultatele depind foarte mult atât de problema pe care o are pacientul, cât și de acesta. Efectele pot să apară în timpul procedurii, la câteva minute după încheiere sau în cazul unor persoane, acestea pot constata îmbunătățiri abia după câteva zile. Însă, terapia Bowen merge mână în mână cu un stil de viață sănătos.

”Apă, plimbare, observare, aceasta este regula. Eu recomand tuturor pacienților să bea apă, în jur de doi litri pe zi și un stil de viață sănătos. Un repaus sănătos în care corpul să își folosească energia pentru autorecuperare. Dacă pacientul imediat după procedură începe să ridice iar sacul în spate și el a avut durere lombară, nu rezolvă nimic, își provoacă recăderi”, explică profesoara de sport.

Rareș Popa are 18 ani, iar în urmă cu doi ani a avut probleme cu coloana vertebrală. Diagnosticul? Scolioză dublă. Durerea, spune el, era insuportabilă și nu putea să doarmă noaptea. În cele din urmă i s-a blocat coloana și nu a mai putut să se ridice din pat, așadar a apelat la Olimpia Morar pentru a-i oferi o soluție.

”Am mers a doua zi după ce mi s-a blocat spatele și încă două ședințe după aceea, cu toate că aveam îndoieli. Mi-a făcut o procedură și la finalul ședinței nu mă mai durea deloc”, a spus Rareș.

Terapia Bowen, testată pe animale

Unii sunt de părere că doar dacă un om crede în Terapia Bowen, ea poate funcționa, deoarece totul pornește de la nivelul subconștientului, de la puterea minții. Olimpia Morar este de acord că mintea are o putere extraordinară asupra organismului, iar credința nu este suficientă, deoarece ea a aplicat terapia și pe animale.  Deși există Terapia Bowen specifică pentru animale, aceasta nu a fost încă predată în România, însă asta nu a oprit-o pe Olimpia să experimenteze.

”Unii sunt sceptici. Însă copilul mic? Sau animalele? Cățelul? Purcelul? Vaca? Am avut tot felul de cazuri. Ultimul caz a fost al unei vaci tinere, care, fiind la prima sarcină, iar vițelul fiind foarte mare, a avut probleme la fătare. Veterinarul i-a administrat ceva medicamente și a spus că abia după o săptămână se va ridica. Eu în seara respectivă i-am făcut terapie, iar a doua zi s-a ridicat în picioare”, povestește terapeuta.

Proprietara vacii, Silvia Morar, povestește că nu este prima dată când apelează la Terapia Bowen pentru animalele sale. În urmă cu doi ani, un cal de-al său a avut o rană și în urma terapiei, aceasta s-a vindecat într-un mod spectaculos.

”Noi am ajutat vaca, am tras de vițel. Din această cauză, nervii care fac legătura dintre coloană și picioare au fost afectați și nu a mai putut să stea pe picioare. Olimpia a venit, a făcut intervenția Bowen și a doua zi vaca s-a ridicat. Nu a mai avut nicio problemă. Datorită Olimpiei și-a revenit mult mai repede” spune Silvia Morar.  

 

Etichete: vindecare
Ultimele Stiri
abonare newsletter