Actualitate

O furtună de zăpadă uriaşă a lovit estul SUA. Snowzilla a omorât 19 persoane - VIDEO

O furtună puternică s-a abătut asupra estului Statelor Unite, în special în capitala Washington și la New York. Bilanţul victimelor a ajuns deja la 19 morţi.

Furtuna Jonas, supranumită de cotidianul The Washington Post „Snowzilla”, este însoțită de masive căderi de zăpadă în estul Statelor Unite. Furtuna a dus la întreruperea energiei electrice în numeroase locații și le-a obligat pe autorități să apeleze la ajutorul militarilor pentru deszăpezire,

„Este un apel pentru toată lumea: nu depuneți eforturi fără discernământ, mai ales dacă aveți vreo problemă de sănătate”, a declarat primarul New Yorkului, Bill de Blasio, într-un interviu acordat canalului de televiziune CNN.


De câteva zile serviciile meteorologice anunță sosirea acestei furtuni record, care lovește o mare parte a Coastei de Est a SUA, de la Washington până la New York. „Vreau să mă exprim foarte clar pentru toată lumea. Ne pregătim să înfruntăm o furtună majoră pe care o considerăm foarte periculoasă”, a declarat primarul orașului Washington, Muriel Bowser.

Aproximativ 85 de milioane de persoane, adică aproape un sfert din totalul populației SUA, ar putea fi afectate de viscolul „Snowzilla”.


Conform previziunilor meteorologice, la Washington stratul de zăpadă va depăși 60 de centimetri. Ninsoarea va fi însoțită de vânt puternic, de până la 90 km/h și de valuri mari care amenință să inunde zonele de coastă. Poliția le-a solicitat locuitorilor din Washington să rămână în case până la trecerea furtunii. Atât Washingtonul cât și statele vecine, Virginia și Maryland, au fost plasate în stare de urgență.

Locuitorii capitalei, unde școlile au fost închise de vineri, și-au făcut aprovizionarea pentru acest sfârșit de săptămână, formând cozi lungi la supermarketuri.


În Virginia, guvernatorul Terry McAuliffe a mobilizat membrii Gărzii Naționale pentru operațiuni de deszăpezire și salvare. De asemenea, autoritățile au adunat 650.000 de tone de sare și 8 milioane de litri de soluție salină pentru degajarea străzilor.

Dacă previziunile meteorologice se vor concretiza întocmai, furtuna Jonas se va plasa pe locul doi în ceea ce privește cantitatea de zăpadă căzută în 48 de ore asupra Washingtonului. Recordul este deținut de o furtună produsă în 1922 care a dus la depunerea unui strat de 66 de centimetri de zăpadă în 48 de ore.

Etichete: zapada sua furtuna
Ultimele Stiri
abonare newsletter