Actualitate

Filmul în care joacă actorul clujean Levente Molnar, „Son of Saul”, desemnat cel mai bun film străin la Critics' Choice Awards 2016

Lungmetrajul "Son of Saul", cu actorul român Levente Molnar în distribuţie, a fost desemnat cel mai bun film străin la cea de-a 21-a ediţie a galei Critics' Choice Awards, ce a avut loc duminică seară, la Los Angeles, informează site-ul thewrap.com.

Evenimentul, organizat în aeroportul Santa Monica din Los Angeles, a fost prezentat de actorul T.J. Miller, unul dintre protagoniştii sitcomului "Sillicon Valley", produs şi difuzat de postul HBO. Gala de duminică seară a reprezentat, de asemenea, prima ediţie când premiile Critics' Choice au fost desemnate prin voturile combinate ale membrilor Broadcast Film Critics Association - cea mai mare organizaţie a criticilor de film din Statele Unite ale Americii şi Canada - şi Broadcast Television Journalist Association.

"Saul Fia/ Son of Saul", propunerea Ungariei pentru o nominalizare la categoria cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza la premiile Oscar 2016, reprezintă debutul în lungmetraj al regizorului maghiar László Nemes şi a fost distins cu marele premiu al juriului la gala de anul trecut a Festivalului de la Cannes.


Lungmetrajul "Son of Saul" se numără printre cele cinci pelicule care au fost nominalizate, săptămâna trecută, la premiul Oscar pe 2016 la categoria "cel mai bun film străin".

Filmul "Son of Saul" este o coproducţie Ungaria-Franţa şi a fost extrem de apreciat de critica de specialitate, fiind în topul preferinţelor acesteia. Subiectul filmului este centrat pe două zile din viaţa lui Saul Auslander (Géza Röhrig), un prizonier evreu din Ungaria forţat să lucreze pentru nazişti în camerele de gazare de la Auschwitz.


Levente Molnár, angajat al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, are un rol cheie în acest film: îl interpretează pe Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten al lui Saul, aflat alături de el în lagărul de concentrare.

Pe de altă parte, duminică seară, filmul "Spotlight" şi actorii Leonardo DiCaprio şi Brie Larson au fost marii învingători la Critics' Choice Awards 2016.

Ultimele Stiri
abonare newsletter