Actualitate

Cum a „construit” Dorel o pistă de biciclete în Cluj - FOTO

O ciudățenie de lucrare a apărut peste noapte în Cluj-Napoca pe strada Emil Isac, la intersecția cu străzile Cardinal Iuliu Hossu și George Barițiu, aproape de Opera Maghiară.

Un adaos ciudat la trotuar care se vrea a fi pistă de biciclete a apărut peste noapte pe strada Emil Isac. Clujenii care au trecut pe acolo s-au minunat de ce experimente pot face lucrătorii pe străzile Clujului asta deoarece banda de biciclete pare a fi o continuare la una dintre benzile folosite de autoturisme.

Această lucrare desființează banda pentru virajul la dreapta și o transformă în pistă de biciclete. Strada Emil Isac e sens unic de la intersecția cu strada Constantin Daicoviciu.


Abia de acolo șoferii care vin dinspre Muzeul de Istorie a Transilvaniei pot vira la dreapta spre Barițiu. Dacă înainte de această modificare cu pistă de biciclete existau două benzi (una pentru virajul la stânga și tot înainte și alta pentru virajul la dreapta și tot înainte), în acest moment banda pentru virajul la dreapta a fost desființată.

Din acest motiv, în viitor circulația va fi îngreunată, ieșirea spre intersecție fiind practic „gâtuită”, pentru că pe direcția tot înainte va fi foarte greu de intrat, din cauza priorității tramvaiului, care vine și din stânga, și din dreapta, strada pe care circulă tramvaiul fiind cea cu prioritate.

Etichete: pista de biciclete
Ultimele Stiri
abonare newsletter