Actualitate

Zeci de mii de floreșteni au rămas fără gaze. Alimentarea cu gaze a fost reluată abia după o zi

În cursul zilei de ieri, zeci de mii de floreşteni au fost văduviţi, fără nici un preaviz, în mijlocul lunii ianuarie, de furnizarea de gaze naturale.

Zeci de mii de floreșteni au rămas fără gaz. Alimentarea cu gaze a fost reluată abia după o zi Zeci de mii de floreșteni au rămas fără gaz. Alimentarea cu gaze a fost reluată abia după o zi

Primarul comunei Florești, Horea Șulea afirmă că incidentul se datorează exclusiv furnizorului de gaze naturale aflat în relaţii contractuale cu toţi consumatorii de gaze naturale din Floreşti.

La câteva minute după sistarea gazelor, primarul comunei Floreşti spune că a luat legătura cu furnizorul de gaze naturale, care a dat explicaţii ambigue. A fost alertată Poliţia Locală pentru a identifica locul presupusei avarii comunicate de furnizor telefonic şi pentru a preîntâmpina şi a interveni în cazul unor incidente majore.


Șulea adaugă că a ţinut legătura permanent cu floreştenii legat de situaţia ivită. Din păcate, nefiind furnizorul serviciilor, Primăria Floreşti, dincolo de asigurarea unei comunicări şi informări continue a cetăţeanului, nu a putut interveni fizic pentru remedierea situaţiei.

Vineri dimineața, primarul comunei a trimis o scrisoare deschisă către E ON Gaz și alte instituții.


Pe parcursul zilei de vineri, alimentarea cu gaze a fost reluată. „Pe parcursul acestei zile s-a reluat alimentarea cu gaze naturale pentru consumatorii care s-au aflat la domiciliu, conform normelor de siguranţă din domeniu. Consumatorii care nu au fost acasă pe parcursul zilei, sunt rugaţi să anunţe dispeceratul de urgenţă al E.ON Distribuţie România în vederea reluării serviciului de distribuţie. Echipele de intervenţie se află în continuare pe teren şi depun toate eforturile pentru a răspunde cât mai rapid solicitărilor. Regretăm disconfortul creat şi reamintim consumatorilor să închidă toate focurile, iar după reluarea distribuţiei gazelor naturale să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute”, au precizat reprezentanții companiei, printr-un comunicat de presă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter