Actualitate

Copiii Clujului au simț civic – GALERIE FOTO

Pe străzile din Cluj-Napoca s-a desfășurat astăzi un marș antiviolență, la care au participat aproximativ 30 de elevi ai Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga”. Copiii s-au pregătit cu tricouri inscripționate și pancarte lucrate de ei cu mesaje precum „Violența naște violență!”, „Mai bine să prevenim violența decât să suportăm consecințele ei!”, „Violența este arma celor slabi!”, dar și cu multă dorință de a striga tare „Așa nu mai merge!”.

Energici și mândri de mesajul lor cei mici au pornit din Piața Avram Iancu, au continuat să meargă cu pancartele sus pe Bulevardul 21 Decembrie, traseul fiind finalizat în fața Primăriei Cluj-Napoca.

Cei mici s-au gândit la semenii lor

Prezenți în Piața Avram Iancu cu mai bine de jumătate de oră înainte de ora programată pentru începerea marșului, entuziaști, copiii au vorbit despre importanța toleranței: „Am venit ca să le arătăm oamenilor că nu trebuie să fie violenți, că nu e bine ca cei mici să fie bătuți.”


Elevii sunt membrii ai clubului „Impact Sunshine”, un club de inițiativă Comunitară pentru Tineri, dezvoltat și coordonat de Fundația Noi Orizonturi.

„În școala noastră, începând cu anul școlar trecut funcționează clubul Impact, în colaborare cu Fundația Noi Orizonturi care ne sprijină. Acest proiect este al doilea pentru care aplicăm, fiind o inițiativă gândită de copii. Este un proiect de solidaritate, iar ideea a venit de la ei, pornind de la faptul că în școala noastră există destul de mulți copii care provin din medii defavorizate, din familii monoparentale, copii cu cerințe educative speciale. Elevii noștri manifestă o oarecare empatie și e firesc, iar din dorința de a face ceva am pornit acest proiect care are mai multe activități”, a declarat Aura Cuibus, profesor la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”.


Copiii se implică activ

Marșul anti-violență face parte din proiectul „Copii pentru copii”, pe care clubul îl derulează în cadrul competiției „EU sunt de IMPACT!”, lansată de aceeași fundație în septembrie 2015. Această activitate este a treia din proiect. Înainte de sărbătorile de iarnă aceiași elevi au organizat pentru copiii de la Școala Specială nr. 2 Cluj-Napoca atât un atelier de decorațiuni, cât și o strângere de fonduri pentru care au gătit împreună prăjituri ce au fost vândute în școală. Pentru a le oferi încă o bucurie, elevii școlii „Nicolae Iorga” vor organiza pentru copiii școlii speciale și un carnaval.

Fundația Noi Orizonturi are, potrivit lor, misiunea de a promova modele de educație prin experiență de calitate, aceasta fiind o strategie de dezvoltare durabilă a societății.


Articol scris de Loredana Bertișan

Etichete: elevi
Ultimele Stiri
abonare newsletter