Actualitate

Mii de sticle cu apă sfinţită, împărţite enoriaşilor clujeni de Bobotează – FOTO

Sute de persoane au participat miercuri la slujba de Bobotează oficiată în Catedrala Mitropolitană de către IPS Andrei, alături de un sobor de peste zece preoţi.

Sărbătoarea Bobotezei zi în care Biserica și credincioșii ortodocș își aduc aminte de botezul lui Iisus în apa Iordanului  a fost sărbătorită la Cluj cu o slujbă religioasă oficiață de  Andrei Andreicuț la Catedrala mitropolitană din Cluj. După slujba de liturghie oficiată în interiorul catedralei, peste zece preoţi au oficiat si afară o slujbă de sfințire a apei, care a fost împărțită mai apoi oamenilor.

După slujbă, mitropolitul a sfinţit, în cadrul unei ceremonii desfăşurate în faţa catedralei, cele 15.000 de recipiente cu apă pregătite pentru Sărbătoarea de Bobotează.


Înalpreasfințitul Andrei Andreicuț mitropolitul Clujului, Maramureșului  și Sălajului  a vorbit despre importața acestei sărbători.

„Sărbătoarea Bobotezei şi slujba de sfinţire a apei sunt importante pentru că, la Bobotează, Domnul Hristos botezându-se în Iordan a regenerat tot cosmosul începând cu făptura omenescă pe care a reînnoit-o continuând cu firea înconjurătoare. Îl rugăm pe Dumnezeu să binecuvânteze Cosmosul dar şi pe noi, oamenii. Apa a devenit la Bobotează  un vehicul purtător de Duh Sfânt cu care se va oficia botezul creștin din neam în neam. Le dorim tuturor credincioșilor un an binecuvântat atât spiritual cât și material”, a spus IPS Andrei.


Mitropolitul  a vorbit  și despre Românii plecații în străinătate pentru a-și câstiga pâinea.

„Ne rugăm la Dumnezeu ca să aducă înapoi pe cei plecați în Spania, Italia, Anglia și alte țări. Să îi  ajute Dumnezeu ca aici la casa lor să își găsească de lucru și să întărească România. Tare am dori să se întoarcă acasă şi am dori să le dea Dumnezeu înţelepciune guvernanţilor noştri să le poată crea locuri de muncă şi să poată veni, înapoi, acasă. Ne dorim ca  anul acesta să  fie un pic mai bun, pacea care a coborât la naşterea Sa din cer să domnească  între noi crestinii și toți oamenii de pe glob. Îi mulțumim lui Dumnezeu că ne-a dăruit din nou sărbători frumoase”, a mai spus mitropolitul Clujului.


Peste două mii de persoane au participat miercuri, la fel ca în fiecare an, la slujba de Bobotează. Reprezentanţii Mitropoliei Clujului au pregătit, ca şi altă dată, mii de recipiente albe, din plastic, care au imprimate pe le un medalion rotund cu figura Maicii Domnului cu pruncul Isus în braţe.

„Am venit cu gândul de a-mi îndeplini  misiunea de creştin și să particip la această slujbă frumoasă”, a declarat un clujean.

Ultimele Stiri
abonare newsletter