Actualitate

Mesajul de Anul Nou al preşedintelui Klaus Iohannis şi al premierului Dacian Cioloş

Preşedintele Klaus Iohannis speră să avem un an „bogat în împliniri şi mai înalt în aspiraţii”, în timp ce premierul Dacian Cioloş le-a urat românilor „un 2016 bun şi frumos” alăturând mesajului noi fotografii alb-negru ale Cabinetului în care femeile care deţin anumite portofolii nu mai sunt aşezate în spatele bărbaţilor.

Foto: Cristian Movila/facebook Dacian Cioloș Foto: Cristian Movila/facebook Dacian Cioloș

Preşedintele Klaus Iohannis le-a urat românilor un 2016 „bogat în împliniri şi mai înalt în aspiraţii”, arătând că 2015 a fost marcat de „grele încercări, cu momente de cumpănă” şi afirmând că îşi doreşte ca în noul an schimbările în bine să fie tot mai vizibile.

„Vă urez tuturor un An Nou fericit, bogat în împliniri şi mai înalt în aspiraţii”, a fost urarea şefului statului, postată pe pagina de Facebook alături de un mesaj video filmat lângă bradul din Sala Unirii a Palatului Cotroceni.


„Pentru noi toţi anul care se încheie a fost unul complicat, marcat de grele încercări, cu momente de cumpănă şi decizii dificile, dar necesare. 2015 a fost însă şi anul recâştigării normalităţii, anul în care au fost puse bazele unei reconstrucţii profunde la nivelul societăţii româneşti. Cu speranţă, curaj şi determinare românii au demonstrat că orice impas poate fi depăşit”, a sintetizat Iohannis anul care se încheie.

El a afirmat că priveşte cu încredere spre 2016. ”Vreau ca schimbările în bine să capete contur şi consistenţă. Depinde numai de noi să folosim oportunităţile care se ivesc pentru a progresa şi a face din România ţara pe care ne-o dorim. La mulţi ani, dragi români, oriunde v-aţi afla!”, a încheiat preşedintele.


Klaus Iohannis şi-a luat concediu înainte de Crăciun şi a plecat împreună cu soţia în Florida, la o familie de prieteni.

Primul-ministrul Cioloş a transmis, joi, tot prin intermediul paginii sale de Facebook, felicitări cu ocazia noului an. El a preferat să lase imaginile să vorbească, aratând că şi-a dorit ipostaze mai „de familie” şi optând pentru un mesaj scurt.


„Pe 30 decembrie, după o şedinţă lungă, ultima pe 2015, ne-am strâns toţi membrii guvernului pentru a vă transmite tuturor o urare sinceră de „La Multi Ani” ! Am ales câteva ipostaze mai „de familie” pentru ca urarea noastră să fie una cât mai caldă. Aşadar: Un 2016 bun şi frumos!”, a scris Cioloş.

Textul este însoţit de opt fotografii alb-negru ale premierului alături de miniştri. Trei dintre ele sunt de grup, o parte din membrii Executivului fiind aşezaţi pe fotolii şi canapele, astfel că doamnele nu mai sunt ''eclipsate'' de membrii de sex masculin ai Cabinetului.


Prima fotografie de grup a Guvernului Cioloş a stârnit controverse în mediul online, una dintre critici vizând faptul că doamnele care deţin funcţii de ministru au fost aşezate pe rândurile din spate.

Premierul Dacian Cioloş s-a declarat ulterior deranjat de fotografia de grup a Guvernului şi a precizat că acesta a fost protocolul, adăugând că poza va fi refăcută „cu prima ocazie”. Aceasta era încă pe disponibilă pe site-ul Guvernului pe 31 decembrie 2015.

Ultimele Stiri
abonare newsletter