monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Tabără de excepție la Cluj pentru 50 de copii și tineri cu insuficiență renală cronică

Începând de ieri, 50 de copii si tineri cu insuficiență renală cronică proveniți din 14 centre de dializă din toată țara, îngrijiți de Asociația pentru Solidaritate si Empatie ”Delia Grădinaru” vor uita pentru 7 zile de boala care îi macină în tabăra „Speranța dăruiește viață”-In Memoriam Livia Stanciu.

Tabără de excepție la Cluj pentru 50 de copii și tineri cu insuficiență renală cronică

Tinerii vor petrece șapte zile la Hotelul Univers T din Cluj-Napoca. Vor beneficia din partea organizatorilor taberei, de serate speciale, cu un program variat din care nu vor lipsi: jocurile tip karaoke, demonstrații de Zumba, Secret Santa, vizionarea filmelor „Podul Spionilor”, „Star Wars” și „Peanuts Movie”, cu sprijinul Cinema City Iulius Mall sau întâlniri pe teme culturale cu scriitoarea Hanna Bota.

Asociația Derzelas va organiza în data de 3 ianuarie 2016 ateliere de pictură pentru copiii din tabără care vor să se bucure de câteva ore de recreere prin artă.

Unul dintre cele mai importante momente ale taberei se va consuma în data de 3 ianuarie 2016, atunci când cu sprijinul primarului municipiului Turda, Tudor Ștefănie grupul de 50 de copii îngrijiți de Asociația „Delia Grădinaru”, alături de 9 copii orfani sau abandonați de la „Căsuța Bucuriei”, vor vizita Salina Turda.

Noaptea de Revelion va fi magică pentru acești copii. La granița dintre ani, Asociația Kiwanis din Cluj le va organiza partcipanților un foc de artificii dar și un moment cu încărcătură emoțională specială, lansarea unor lampioane în memoria copiilor și tinerilor din acest grup care s-au stins prea devreme din cauza suferinței cronice.

„În intervalul 28 decembrie 2015 - 4 ianuarie 2016 acești tineri curajoși care luptă cu o demnitate extraordinară  pentru fiecare fărâmă de viață vor fi  răsfățati timp de 7 zile de personalul   Hotelului  Univers T cu mâncare bună și multă afecțiune, vor  petrece împreună  o noapte de Revelion de vis, suntem onorați că putem aduce o fărâmă de bucurie pe chipul unor copii atât de suferinzi și le mulțumesc colegilor mei din conducerea Hotelului  Univers T pentru sprijinul acordat acestor suflete nevinovate care luptă cu o boală necruțătoare”, a declarat Valentin Lungu, Manager General, hotel Univers T.

"Apreciez ca fiind cu totul remarcabilă implicarea unor oameni  sufletiști ca: Daniel Metz, Susan Daniel, Claudiu Botea, Lorand Soares Szasz, Mihaela Stroe, Zoltan Vereș, Raluca Scutelnicu, dr Ioan Pațiu,asist. Marit Maria,Tudor Ștefănie, Daniel Dumitraș, Suciu Marceluș, Liviu Alexa, Ștefan Berciu, Arpad Paszkany pentru împlinirea unei dorințe fierbinți a acestor copii și tineri în suferință, aceea de a petrece împreună sfârșitul de an într-un mod în care boala și suferința cotidiană să poată  fi uitată măcar câteva zile.
Le transmit în mod public  acestor oameni, mulțumirile acestor copii deosebiți  care,  trebuie întâi de toate apreciați pentru modul exemplar în care tratează lupta cu vicisitudinile vieții unui bolnav cronic.Sunt un model de demnitate în suferință pentru noi toți. În ultimele două săptămâni s-au întâmplat adevărate miracole pentru acești copii, doar un exemplu vreau să dau, într-o singură seară, datorită implicării unui om pe care îl apreciez foarte mult, Lorand Szasz, s-au strâns la Seminarul „Aproape Gratuit”suma de 22530 de lei și 200 de kilograme de alimente pentru bolnavii de care mă îngrijesc. Le mulțumesc Mihaelei Stroe, lui Zoltan Vereș și tuturor participanților ce au făcut donații cu inimă largă”,  declară Emanuel Ungureanu, președintele Asociației pentru Solidaritate si Empatie „Delia Grădinaru”.