Actualitate

APLICAŢIE on-line pentru șoferi, privind traficul la punctele de frontieră

O aplicaţie pentru telefoanele mobile cu informaţii despre situaţia de la punctele de trecere a frontierei - timpi de aşteptare, rute ocolitoare, a fost lansată sâmbătă, potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne.

sursa foto gherlainfo.ro sursa foto gherlainfo.ro

Începând de sâmbătă, 26 decembrie, aplicaţia este funcţională şi poate fi accesată de pe orice calculator sau terminal mobil, smartphone sau tabletă, cu acces la internet.

Aplicaţia foloseşte modulul de navigaţie furnizat de Google Maps putându-se configura traseul către un anumit punct de trecere a frontierei ce înregistrează valori de trafic scăzute. Timpii de aşteptare din punctele de frontieră sunt actualizaţi în timp real, pe aplicaţie apărând astfel trasee de culoare verde – acolo unde timpii de aşteptare sunt de până în 20 de minute, de culoare galbenă – unde timpii sunt între 20 şi 60 de minute şi culoare roşie - unde timpii de aşteptare sunt de peste 60 de minute.


Cei care folosesc aplicaţia pot avea din timp reprezentarea celui mai bun traseu pentru a tranzita punctele de trecere a frontierei României, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară.

În această săptămână, peste 1,2 milioane de persoane au tranzitat punctele de frontieră ale României.


La sfârşitul săptămânii trecute, în punctele de trecere a frontierei din vestul ţării, cozile s-au întins pe zeci de kilometri pe sensul de intrare în ţară, mii de români întorcându-se din străinătate pentru a petrece sărbătorile în ţară.

Etichete: soferi
Ultimele Stiri
abonare newsletter