Actualitate

Seplecan nu se lasă! A sesizat Instituţia Prefectului, după ce consilierii l-au dat jos din fruntea Consiliului Judeţean

Mihai Seplecan a anunţat că a sesizat Instituţia Prefectului şi Contenciosul Administrativ şi îi acuză pe consilierii judeţeni că au abuzat legea pentru a-l schimba, totul pentru a acoperi „fapte cu iz penal”. Seplecan face referire la hotărârea consilierilor judeţeni care au decis ca prejudiciul de la drumul turistic Răchiţele-Ic-Ponor să fie recuperat din buzunarul clujenilor. Expertiza DNA la obiectivul turistic confirmă o pagubă de 6,6 milioane de lei.

„Legislația în domeniu este clară: nu există nimic de urgență în schimbarea unui președinte de Consiliu Județean. Mai mult, există sentințe ale unor instanțe de judecată care stabilesc acest lucru, iar prefectul județului Cluj, Gheorghe Vușcan, a confirmat public că a existat o procedură similară în cazul lui Ioan Oleleu și că atunci el a sesizat ilegalitatea produsă și l-a repus în funcția de vicepreședinte al instituției în termen de 4 zile de la comunicare, acele sentințe judecătorești fiind în legătură cu acel caz”, a declarat Mihai Seplecan.

Mihai Seplecan susţine că din voinţă politică consilierii judeţeni au produs un abuz asupra legii şi susţine că interesele politice de a acoperi fapte penale sunt foarte puternice. El face referire la hotărârea consilierilor judeţeni care au decis ca prejudiciul lucrărilor de la drumul Răchiţele – Ic Ponor să fie plătit din banii clujenilor.


„Faptul că am refuzat să accept ca, pe banii clujenilor, voința politică să producă abuz asupra legii m-a adus în situația de a fi executat politic, în dispreț față de lege, în dispreț față de bunul simț. De altfel, imediat după destituirea mea, s-a văzut că interesele șefilor lor politici și disperarea de a acoperi fapte cu iz penal ale acestora i-a mânat în luptă pe consilierii care au produs abuzul față de lege în ședința de luni. Deși Direcția Națională Anticorupție Cluj a stabilit, fără dubii, că 6,6 milioane de lei au fost prădați în lucrările de la Răchițele – Ic Ponor, acești consilieri judeţeni au decis, imediat după destituirea mea abuzivă, ca prejudiciul să fie recuperat din buzunarul clujenilor. Acum suntem în situația în care unii au prăduit, iar consilierii judeţeni au hotărât să plătească clujenii”, a precizat Seplecan.

Mihai Seplecan a spus că a sesizat Instituţia Prefectului şi Contenciosul Administrativ. Acesta a amintit şi cazul fostului preşedinte de Consiliu Judeţean Cluj, Ioan Oleleu, care a fost schimbat din funcţie prin suplimentarea ordinii de zi într-o şedinţă.


„Am încredere în faptul că, cu celeritatea de care a dat dovadă data trecută, când în 4 zile, prefectul Gheorghe Vușcan a repus legea în drepturi, redându-i funcția lui Ioan Oleleu, la fel va proceda și acum. Subliniez faptul că, în cazul lui Ioan Oleleu, schimbarea sa s-a făcut prin suplimentare a ordinii de zi de într-o ședință ordinară – și s-a considerat a fi un abuz. În cazul meu, fiind vorba despre o destituire în cadrul unei ședințe extraordinare, abuzul este cu atât mai evident. Având în vedere acest aspect, odată cu sesizarea abuzului la Instituția Prefectului Judeţului Cluj, astăzi sesizez și Contenciosul administrativ”, a spus Seplecan.

Dacă anul trecut era unul dintre cei mai vocali contestatari ai celor care munceau în Consiliul Judeţean Cluj, acum, după ce a „condus” şi el judeţul şi-a cam schimbat părerea despre funcţionarii din CJ.


„Regret că acum un an am făcut parte din corul celor care am făcut presiune pe munca lor (n.red: angajaţilor Consiliului Judeţean). Am fost de bună credință, crezând că sunt informat onest, în scopuri oneste. Dar nu a fost așa. Sunt convins că adevărul va prima și există speranța că va fi bine. Măcar am spart gheața și am arătat că se poate lucra corect, fără a fi groparii scheletelor proiectelor din fișetele politicienilor”, a concluzionat Seplecan.

Citeşte şi:


Consilierii judeţeni l-au dat jos pe Seplecan din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj. Seplecan: Să vă fie ruşine - VIDEO

Consilierii judeţeni şi-au ales un nou preşedinte - VIDEO


Expertiza DNA confirmă jaful de la drumul turistic Răchiţele-Ic Ponor. Prejudiciul va fi recuperat din buzunarul clujenilor. Lucrările, în stand-by

Ultimele Stiri
abonare newsletter