Actualitate

Drumul care va lega oraşul de viitoarele centre de afaceri din Lomb a luat-o la vale

Pentru realizarea unor studii care preced realizarea lucrărilor de consolidare a terenului din Lomb vor fi plătiţi 130.000 lei din bugetul local.

Drumul care leagă oraşul de viitoarele centre de afaceri din Lomb a luat-o la vale Drumul care leagă oraşul de viitoarele centre de afaceri din Lomb a luat-o la vale

Lucrările pentru realizarea drumului cu patru benzi care va lega oraşul de cele două centre de afaceri care se construiesc pe dealul Lomb sunt abia într-un stadiu incipient, dar cu toate acestea au apărut deja probleme. Terenul a început să o ia la vale, astfel că trebuie realizate lucrări de consolidare, şantierul fiind acum închis.

În perioada următoare, va avea loc o licitaţie pentru realizarea mai multor studii, expertize şi a unui proiect tehnic în vederea demarării lucrărilor de consolidare a terenului. Alunecările de teren au apărut în două locuri, pe partea stângă a drumului. Studiile vizează o suprafaţă de aproximativ 43.000 mp.


Ofertele trebuie depuse până în 23 decembrie, urmând ca studiile să fie realizate în termen de 45 de zile de la semnarea contractului, estimat la 130.000 lei, fără TVA. 

Drumul trebuia finalizat în 2015

Lucrările la drumul cu patru benzi au început în 1 iulie. Potrivit estimărilor de la acea dată, drumul trebuia realizat până la sfârşitul anului. În momentul de faţă, sunt făcute mai puţin de 10% din lucrări. “SC Kiat Group Construct SRL, executantul accesului din strada Oaşului la Cartierul Lomb, va finaliza lucrarea în acest an”, declarau reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca cu puţin timp înainte de începerea lucrărilor.


Valoarea contractului pentru drumul cu patru benzi este de 17,9 milioane lei. Drumul are o lungime de 1,6 kilometri şi este realizat cu economii din proiectele cu fonduri europene derulate de Primărie.

Buftea de Cluj, în mare întârziere

Pe dealul Lomb, autorităţile locale construiesc Centrul Regional pentru Industrii Creative (CREIC), cunoscut şi sub numele de Buftea de Cluj şi centrul de afaceri TEAM. Ambele proiecte sunt realizate cu fonduri europene.


Dacă TEAM este aproape de final, atât realizarea drumului de acces în Lomb, cât şi construirea CREIC sunt în mare întârziere. Dacă în cazul drumului de vină sunt alunecările de teren, în cazul Buftea de Cluj, vinovat este constructorul, Valve International care a intrat în faliment şi nu a mai putut duce lucrarea la final. Din acest motiv, contractul a fost reziliat anul acesta şi a fost nevoie de organizarea unei noi licitaţii. Buftea de Cluj va ajunge la final abia anul viitor.

Cum va arăta Buftea de Cluj

Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative (CREIC) se întinde pe o suprafață de 7 hectare, are prevăzută o clădire cu patru corpuri de 13.000 mp utili, clădirea cuprinde studiouri de filmare, de înregistrare audio, ateliere de producție și spațiu de birouri. De asemenea, vor fi create 334 locuri de parcare, din care 209 vor fi în subteran. O altă componentă importantă este amfiteatrul verde care va fi un element important pentru organizarea de diferite evenimente.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter