Actualitate

Şeful CJ Vrancea, Marian Oprişan, a fost ACHITAT definitiv de Curtea de Apel Cluj. Oprișan fusese trimis în judecată în urmă cu 10 ani

Şeful Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a fost achitat, vineri, de Curtea de Apel Cluj, care a respins apelul procurorilor DNA, în dosarul în care acesta a fost acuzat de abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri, fals şi uz de fals, sentinţa fiind definitivă.

Marian Oprisan Marian Oprisan

„Respinge ca nefondat apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj, precum şi apelurile declarate de MDRAP, GR prin SGG şi MFP, prin DGFP Cluj-Napoca – AJFP Cluj împotriva sentinţei penale nr.140 din 06 februarie 2015 a Judecătoriei Cluj-Napoca. Stabileşte în favoarea Baroului Cluj suma de 400 lei onorariu pentru apărătorul din oficiu al inculpatului DM, av. BC, ce se va plăti din FMJ. Obligă apelanţii MDR şi AP, GR prin SGG şi MFP, prin DGRFP Cluj-Napoca – AJFP Cluj la câte 200 lei cheltuieli judiciare în favoarea statului, iar celelalte cheltuieli judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 18 decembrie 2015”, se arată într-un comunicat al Curții de Apel Cluj.

Mihai Suian, unul dintre avocaţii lui Marian Oprișan, a declarat că decizia instanţei este corectă.


"Achitarea lui Marian Oprişan este definitivă. Decizia dată de Curtea de Apel Cluj este una corectă, într-un dosar care dura de prea mult timp. Curtea de Apel a respins ca nefondate toate apelurile declarate de DNA, de Ministerul de Finanţe, de Ministerul Dezvoltării Regionale, astfel că a rămas soluţia primei instanţe de la Judecătoria Cluj-Napoca de achitare a lui Marian Oprişan", a declarat Suian pentru Mediafax.

Ultimele Stiri
abonare newsletter