Actualitate

Peste 400 de persoane din mediul rural au făcut cursuri de calificare prin proiectul CoRURAL

Institutul Posliceal Phoenix a organizat, împreună cu partenerii proiectului: Patronatul Județean al Femeilor de Afaceri din IMM Cluj (PJFAIMMC), Grupul Pentru Inițiative, Studii și Analize Sociale Sebeș (GISAS) și Asociația „Novam Urbem” Petroșani, cursuri pentru următoarele meserii: bucătar, baby sitter, lucrător în comerţ, designer pagini web, operator introducere, validare şi prelucrare date, competenţe antreprenoriale. Cursurile s-au desfăşurat în zonele rurale din judeţele Cluj, Alba şi Hunedoara.

Proiectul s-a desfăşurat pe durata a 10 luni, în perioada februarie – decembrie 2015în zonele rurale. Obiectivul general al proiectului a fost îmbunătăţirea calităţii resurselor umane din zonele rurale, foste industrializate, din regiunile nord-vest, vest şi centru, în vederea facilitării accesului la ocupare în activități non agricole a persoanelor inactive, a şomerilor şi a celor care îşi câştigă existenţa din agricultura de subzistenţă.

Un număr de 442 de persoane au finalizat cursurile și au primit certificate de absolvire. Cele mai căutate cursuri au fost cele de Operator introducere, validare şi prelucrare date urmate de cursurile de calificare în meseria de Lucrător comercial.


Proiectul s-a bucurat de succes chiar dacă în mediul rural informaţiile cu privire la cursurile de formare profesională gratuite, finanţate din foduri europene, ajung mai greu. "Am mers din primărie în primărie în mediul rural, am fost în școli, pentru a găsi persoanele care se încadrează cel mai bine în grupul ţintă al proiectului și care aveau nevoie de o calificare pentru a-și găsi mai ușor un loc de muncă", a precizat Mihaela Vonica, managerul de proiect.

Ultimele Stiri
abonare newsletter