Actualitate

Primăria șterge o parte din datoriile Cluj Arena, dar cu o condiție

O parte din datoriile Cluj Arena la plata taxelor și impozitelor locale au fost anulate, miercuri, printr-o hotărâre de Consiliu Local, aprobată cu 21 de voturi pentru și două abțineri. În prezent, stadionul are conturile blocate din cauza datoriilor la plata obligațiilor către stat, datorii care se ridică la peste 15 milioane lei.

Hotărârea de Consiliu Local prevede anularea în cotă de 73,3% a majorărilor de întârziere aferente obligațiilor fiscale principale restante la 30 septembrie 2015, inclusiv, și a majorărilor de întârziere aferente obligațiilor de plată cu termene 30 septembrie 2015, stinse până la această dată, constând în creanțe de natură fiscală datorate bugetului local de către contribuabilii de pe raza municipiului Cluj-Napoca.

“Scopul promovării acestei hotărâri este determinat de stimularea conformării voluntare a contribuabililor la plata obligațiilor fiscale, maximizarea încasărilor bugetare și diminuarea arieratelor. Aceasta a fost supusă consultării publice, în perioada 02.11.2015 – 02.12.2015, neînregistrându-se nicio cerere de dezbatere publică și nici propuneri, sugestii sau opinii cu privire la acest proiect”, se arată în hotărâre.


Cluj Arena are datorii totale către bugetul local de peste 15 milioane lei. Din suma totală, 8,5 milioane lei reprezintă datoriile efective la plata impozitelor și taxelor locale, la care se adaugă 6,8 milioane lei, penalizări. Prin hotărârea votată miercuri de consilierii locali, se anulează 73,3% din penalizări. Totuși, anulararea întârzierilor va fi valabilă doar dacă stadionul își va achita cei 8,5 milioane lei. Astfel, consilierii județeni trebuie să cadă de acord asupra alocării din bugetul județului a sumei necesare pentru acoperirea datoriilor.

Cluj Arena are 26 de angajați, din care jumătate sunt paznici.

Ultimele Stiri
abonare newsletter