Actualitate

Macovei: “Propun ca Voiculescu să fie audiat public de comisii de specialiști pe temele despre care a scris în cele 8 lucrări științifice”

Până în momentul de faţă Dan Voiculescu a scris 8 cărţi de când este în puşcărie. Monica Macovei propune ca acesta să fie audiat de comisii de specialişti pe temele despre care a scris cărţile.

“Ce-ar fi dacă Voiculescu, autorul de lucrări științifice, să fie “audiat” de comisii formate din specialiști pe temele abordate în cărți, să fie ascultat cum explică, de pildă, „Managamentul Riscului în accesarea şi gestionarea fondurilor Europene – Politica UE”? Iar dacă nu-și poate susține lucrarea “științifică”, atunci să nu fie luată în considerare la cererea de reducere a pedepsei și să fie anchetat pentru furt intelectual. Devine evident că această posibilitate din lege începe să fie folosită abuziv de politicienii condamnați, care își (re)descoperă talentul de scriitori de lucrări științifice”, a spus Monica Macovei.

Ea susţine faptul că legea executării pedepselor trebuie schimbată, astfel încât să reducă abuzurile.


“Ca și în cazul tezelor de doctorat, și aici pot exista plagiate, precum și suspiciuni privind autorul real al cărților”, a mai spus Macovei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter