Actualitate

Viktor Orban: Corupţia nu va fi tolerată, dar „refuz să transform Ungaria în România”

Corupţia de orice fel nu va fi tolerată, dar "refuz să transform Ungaria în România", a declarat marţi, în Parlament, premierul ungar Viktor Orban, răspunzând unei întrebări din partea liderului formaţiunii naţionaliste radicale Jobbik, Gabor Vona.

Orban a precizat că nu ar fi recomandat ca politicienii ungari sau Parlamentul să îşi asume rolul Parchetului şi al Poliţiei.

"Refuz să transform Ungaria în România", a afirmat premierul ungar, adăugând că va respinge orice proceduri extraordinare menite să acorde unor comisii parlamentare puterea autorităţilor responsabile de aplicarea legii.


Vona sugerase că ar trebui înfiinţate două comisii, una care să investigheze presupusele legături ale Jobbik cu Rusia şi alta care să examineze modul în care s-au îmbogăţit unele persoane care au legătură cu partidul lui Orban, Fidesz.

"De ce oameni din cercul dvs. au devenit atât de bogaţi în ultimii ani?", l-a întrebat Vona pe premier, referindu-se la Arpad Habony, un consilier informal, Lorinc Meszaros, un om de afaceri din satul lui Orban, şi la Andrew Vajna, comisar guvernamental pentru industria filmului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter