Actualitate

Două formații clujene se vor lupta sâmbătă în finala Bataliei mondiale a formațiilor

Formațiile muzicale Vespera și FUNKorporation din Cluj-Napoca vor concura sâmbătă, 19 decembrie 2015, în cadrul finalei GBOB România împotriva mai multor formații din toată țara.

Sigla GBOG Sigla GBOG

GBOB (Global Battle of Bands/Bătălia mondială a formațiilor) este o competiție la nivel internațional care are ca scop promovarea trupelor care interpretează melodii live și au compoziții proprii.

În România, această competiție a ajuns la ce-a de-a șasea ediție. În prezent, în concurs au rămas 20 de formații.


Trupele clujene Vespera și FUNKorporation luptă pentru a reprezenta România la Marea Finală a GBOB ce va avea loc în Berlin în aprilie anul viitor.

În afară de formația câștigătoare, încă cinci dintre ele vor putea pleca acasă cu premii substanțiale care îi vor ajuta în lansarea lor pe piața muzicală.


Toate formațiile finaliste vor fi incluse pe o compilație muzicală ce va fi lansată la începutului anului 2016.

Trupa FUNKorporation se pregătesc intens, repetând în fiecare zi. Își doresc să dea o reprezentare bună și sunt curioși de reacția juriului la stilul muzical pe care l-au ales.


 “Avem piese foarte bune, din repertoriul propriu. Ele sunt deja înregistrate, dar vom face o adaptare live mult mai colorată. Nu știm exact la ce să ne așteptăm. Ne-am dori să câștigăm, să avem un recital foarte bun. Suntem curioși de reacția juriului fiindcă majoritatea trupelor merg pe stilul rock spre hard rock, iar noi reprezentăm o alternativă fiindcă facem muzică funk”, a declarat Gábor Bajusz, toboșarul formației FUNKorporation.

Membrii formației Vespera încearcă să se împartă între pregătirile pentru GBOG și între înregistrarea unui album.


”Noi suntem și în proces de înregistrare a unui album și pregătirile au început de ceva timp. Faptul că ne-am calificat și în finala de la GBOG ne motivează să dăm tot ce-i mai bun, să facem ceva frumos. Emoții sunt, ca la orice concert, căci dacă n-ar fi emoții înseamnă că n-ai simți nimic. Sper să facem Clujul mândru, iar dacă mergem mai departe și toată țara”, a declarat Dorin Panduru, unul dintre soliștii trupei Vespera.

Ultimele Stiri
abonare newsletter