Actualitate

O tânără de doar 23 de ani din Cluj pasionată de modă a apărut în paginile revistelor din străinătate

Mădălina Simona Merca are 23 de ani, a terminat Politehnica, la specializarea Inginerie Medicală, însă a ales să nu continue pe acest drum, ci și-a urmat pasiunea.

Mădălina este blogger de fashion, participă constant la evenimente atât în Cluj cât și prin țară. A ajuns să apară într-o revistă din Spania și este fața de pe panourile publicitare al unui spa de renume.

Mădălina este o tânără care vânează statutul femeii independente. Oscilează între firea visătoare pe care o are și lipsa de superficialitate care o determină să rămână cu picioarele pe pământ. Este mereu la curent cu tot ceea ce este nou și nu doar în materie de modă. Fiecare gest al ei strigă ”feminitate”, ea fiind elegantă în orice ținută. Pasiunea pentru stil și design vestimentar a fost moștenită de la mama ei, iar ea a început să-și contureze această pasiune în primul an de facultate.


Începutul drumului

Mădălina de la o vârstă fragedă a fost pasionată de tot ceea ce ține de modă și urmărea astfel de bloguri. Se inspira, își alegea ținute și astfel și-a făcut și ea un blog de fashion. La început era citită mai mult doar de oameni din străinătate, în scurt timp a început să fie cunoscută și în România.

”Este o tipă din Norvegia de care îmi plăcea foarte mult. Mă inspira mereu să-mi aleg ținute. Abia așteptam să ajung să citesc și am început să-mi doresc și eu să fac ceva asemănător. Din dorința de a crea ceva pentru ceilalți, din pasiune mi-am făcut și eu blogul care treptat a crescut și e mai complex. Dar în primii ani am făcut efectiv ceea ce credeam eu că e bine, ceea ce îmi plăcea mie. Și după aceea au început colaborările și blogul să prindă contur”, explică tânăra.


După doi ani de la lansarea blogului, a început să se ocupe serios de el, iar diferite colaborări cu branduri din Cluj și din țară au început să apară.

Locuind și ea de câțiva ani în Cluj-Napoca, ținutele și le alege în funcție de evenimentele la care participă, iar muzica pe care o ascultă o influențează mult. De cele mai multe ori însă preferă să aleagă o ținută casual, blugi, tricou și eventual o cămașă fiindcă, spune ea, ținutele comode, în care se simte ea cel mai bine o definesc.


Clujul, un mix de stiluri vestimentare

Pe Mădălina o inspiră mult stilul de îmbrăcăminte al clujenilor, datorită faptului că este un amalgam de ținute, care mai de care mai diferite și mai interesante.

”Îmi place cum se îmbracă clujenii, sunt foarte diferiți. Mai ales tinerii. Nu putem spune că, spre exemplu, studenții de la politehnică se îmbracă mai office-neglijent. Sunt tot felul de studenți, cu diferite hobby-uri care se îmbracă în stiluri diferite. Atunci poți să te inspiri de la clujeni fiindcă este un mix de stiluri. Da, moda clujenilor mă inspiră. Îs faini, se îmbracă tineresc”, spune Mădălina.


De asemenea, acesta spune că există o mare discrepanță între stilul de îmbrăcăminte în orașele mici, precum cel în care a crescut și orașele mai mari.

”Provin dintr-un oraș mic în care lumea nu pune mare accent pe stilul de îmbrăcăminte și oamenii care pun accent pe aspectul acesta sunt mai puțini decât în Cluj. Aici, când te plimbi pe stradă poți să admiri stilul de îmbrăcăminte ai celor pe care îi vezi. Se observă o diferență majoră între stilurile unui oraș mic unde poate nu există atât multe magazine, deși online poți să comanzi de oriunde. Mi se pare că e mult mai îndrăzneață lumea în ceea ce privește hainele în Cluj sau într-un oraș. Diferența am văzut-o acum recent la București. Acolo e total altceva. Se vede o diferență mare și față de Cluj”, explică blogger-ul.


Pasiunea bate ingineria

Deși i-ar fi plăcut să continue pe domeniul în care a terminat, însă nu o satisface. Nu găsește ceva ce i-ar plăcea și banii sunt prea puțini.  

”Am ales să merg în continuare cu blogging-ul fiindcă îmi este mult mai ok și din punct de vedere al timpului și al banilor și fac ceea ce îmi place. Chiar dacă nu am continuat cu Politehnica, părinții mei mă susțin, mama mă susține. Tata la început m-a tot bătut la cap să-mi găsesc de lucru, i-am spus să mă înțeleagă că nu-i așa ușor. Chiar îmi doresc însă să lucrez ca și inginer. Și chiar dacă tata la început nu m-a înțeles, acum mă susține și el”, a spus Mădălina.

Este asaltată zilnic pe mail sau pe Facebook de fete care o întreabă cum să se îmbrace în funcție de un eveniment, la o nuntă sau la un botez. O întreabă dacă se asortează o anumită rochie cu anumite accesorii, iar Mădălinei îi place că le poate ajuta. Se bucură că îi cer sfaturi și că o consideră o persoană de la care pot primi sfaturi în acest domeniu.

O geantă care îi poartă numele

Anul trecut în iarnă o colegă i-a propus să iniţieze un proiect cu o firmă din Cluj prin care fiecare blogger să își facă design-ul propriei perechi de pantofi. Însă proiectul nu a ieșit cum s-au așteptat, dar Mădălina a ajuns să aibă o geantă care îi poartă numele.

Anul trecut pe vremea asta a venit o altă blogeriță și ne-a propus mie și altora să intrăm într-un proiect cu o firmă autohtonă, să ne facem fiecare câte o pereche de pantofi. Suntem 5 bloggeri în acest proiect. Însă nu s-a putut cu pantofii așa că am căutat o alternativă. Am ales gențile, ne-am căutat un producător, totul a fost bine și fiecare ne-am creat propriul design al genții. La sfârșitul lui iunie am lansat geanta care încă se cumpără. Este un proiect de care sunt foarte mândră”, spune tânăra.

Colaborările continuă să apară

În ultimii ani Mădălina a apărut în mai multe reviste pentru femei, dintre care una din Spania. Le păstrează pe toate în noptieră și se bucură de câte ori poate să mai adauge încă una la colecție.

Recent, tânăra pasionată de modă a devenit fața de pe panourile publicitare a unui spa de renume din Cluj. Însă nu știa că va apărea pe panourile publicitare din jurul orașului. A colaborat cu cei de la spa în primăvară, a făcut  poze, iar panoul a fost o surpriză atât pentru ea cât și pentru prietenul ei, care a fotografiat-o.

Speră să nu fie ultimul proiect de acest gen, fiindcă ea își dorește să aibă parte de cât mai multe provocări în acest domeniu.

Pozele prin care își ilustrează ținutele o ajută în acest sens. Datorită faptului că ea este perfecționistă, ședințele durează ”prea mult”, după cum spune chiar ea.

”O ședință foto durează prea mult. Sunt perfecționistă de felul meu, de aceea mereu am nevoie de o locație pe care să o găsesc în funcție de cum sunt îmbrăcată. Mereu vreau să creez un contrast. Nu pot să pozez efectiv doar așa pe stradă. Am nevoie ca și locația să fie surprinsă în fotografii. Durează mult ședința, apoi până editez pozele și le pun pe blog, în jur de opt ore. Dar îmi place fiindcă eu observ că nu sunt doar niște poze trântite. Prefer să muncesc opt ore decât să fac o muncă superficială. Nu-mi plac lucrurile făcute pe jumătate”, concluzionează Mădălina.

Etichete: fashion blog
abonare newsletter