Actualitate

Descoperiţi Câmpia Maghiară de Nord

Cei care vizitează regiunea Câmpia Maghiară de Nord vor avea parte – în mod garantat – de experienţe unice. Atracţia majoră a regiunii o reprezintă experienţele legate de apă. Nicăieri în Ungaria nu se găsesc atâtea ştranduri, parcuri acvatice, complexe balneare şi de agrement, parcuri cu tobogane acvatice, băi acoperite sau în aer liber.

Tinerii, cei de vârstă medie şi pensionarii deopotrivă pot alege programe care să fie pe placul lor, deoarece Câmpia Maghiară de Nord îi aşteaptă cu parcuri acvatice de excepţie, parcuri de aventură deosebit de interesante sau chiar parcuri zoologice, precum şi o serie de manifestări muzicale, culturale şi gastronomice sau destinate întocmai familiilor.

Experienţe culturale


Debrecen al doilea mare oraş şi centru cultural al Ungariei. Aici se găseşte Muzeul Déri, cu una dintre cele mai bogate colecţii cultural-istorice ale Ungariei, locul care găzduieşte lucrarea monumentală a renumitului pictor Munkácsy Mihály, Trilogia Hristos.

Máriapócs a devenit un cunoscut loc de pelerinaj datorită „icoanei plângătoare a Sfintei Maria” făcătoare de minuni, loc vizitat şi de Papa Ioan Paul al II-lea, la fel cum o fac miile de pelerini în fiecare an.


În regiunea Tisei Superioare vă aşteaptă adevărate comori arhitecturale. În sătuleţele de aici se ascund case ţărăneşti vechi de secole, clopotniţe din lemn sau biserici de basm.

Aventuri în patrimoniul mondial de la Hortobágy


În 2008, Hortobágy şi regiunea sa a obţinut titlul de „Cea mai bună destinaţie din Ungaria în care se păstrează vii tradiţiile”. Stepa infinită sau apropierea de animalele care trăiesc în sălbăticie, cai sălbatici, bouri, lupi, şacali, vulturi şi păsări acvatice oferă o experienţă deosebită. În Hortobágy se află cel mai lung pod de piatră din Ungaria, podul cu nouă găuri.

Spa și wellness


Hajdúszoboszló, locul unde ne înviorăm” – este de câţiva ani buni cea mai populară staţiune balneară de pe întreg teritoriul Câmpiei Maghiare. La  Aqua Palace vizitatorii sunt răsfăţaţi de multitudinea de piscine: băile tropicale, băile din peştera de gheaţă, băile cu cinematograf, băile termale Pávai, băile din peşteră, băile romane, băile Gange şi băile cu apă de mare.

Primul complex de băi acoperit din ţară se află în inima pădurii Nagyerdő din Debrecen. 12 tobogane, perete de căţărare, chopper acvatic, jacuzzi, baie în peşteră, curs de apă, gheizer, jeturi de apă.


Perla acvatică a regiunii se află la Nyíregyháza. Aici se află o lume a apei termale, eficientă în tratarea afecţiunilor aparatului locomotor, iar în complexul de băi acoperit de la Hajdúnánás se pot trata a afecţiunilor aparatului locomotor şi a osteoporozei.

La intrarea în Hortobágy, în parcul fostului castel Semsey, se află complexul de tratament, wellness şi agrement şi băile ecologice de la Balmazújváros.

Apa curativă Bocskai de la Hajdúböszörmény este excelentă în tratarea afecţiunilor glandei tiroide. La Cserkeszőlő se află izvorul cu apă termală cea mai caldă din ţară, care ţâşneşte la suprafaţă cu o temperatură de peste 90°C.

La Kisújszállás, „Kumánia” vă aşteaptă o secţie de băi medicinale, cu numeroase servicii de wellness, masaje speciale și un parc de saune.

În complexul de băi de la Martfű vă aşteaptă 5 piscine destinate distracţiei, printre care 2 piscine cu apă curativă.

În curtea cetăţii-castel în stil renascentist de la Kisvárda funcţionează, încă din secolul XIX, un complex de băi, unde apa are, la rândul său, efecte curative.

La băile şi centrul de wellness de la Vásárosnamény în rolul principal apar prunele. Iarna pacienţii sunt răsfăţaţi cu tratamente pe bază de prune.

La Nyírbátor, vizitatorii pot simţi efectele benefice ale apei curative Báthory. Pe malul Tisei, într-un mediu amenajat ca parc, se află băile termale de la Szolnok, găzduite într-o superbă clădire în stil neobaroc, care aminteşte de băile turceşti.

Tinerii, cei de vârstă medie şi pensionarii deopotrivă pot alege programe care să fie pe placul lor, deoarece Câmpia Maghiară de Nord îi aşteaptă cu parcuri acvatice de excepţie, parcuri de aventură deosebit de interesante sau chiar parcuri zoologice, precum şi o serie de manifestări muzicale, culturale şi gastronomice sau destinate întocmai familiilor.

Pentru mai multe detalii vizitați: www.ro.gotohungary.com

Etichete: ungaria
Ultimele Stiri
abonare newsletter