Actualitate

Femeia care şi-a aruncat pe geam bebeluşul nu avea discernământ şi urmează să fie internată la Psihiatrie

Femeia care şi-a aruncat pe geam bebeluşul în vârstă de două luni nu va răspunde penal pentru că nu avea discernământ. Ea urmează să fie internată la Psihiatrie.

sursa foto: discriminare.md sursa foto: discriminare.md

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj transmis, luni, la solicitarea Mediafax, femeia suferea de tulburări mentale şi de comportament severe, tulburare depresivă recurentă şi tulburare mixtă de personalitate.

„În cauză s-a efectuat o expertiză medico-legală psihiatrică, din care rezultă că prezintă diagnosticul tulburări mentale şi de comportament severe, asociate cu puerperium, tulburare depresivă recurentă, episod actual sever cu simptome psihotice, tulburare mixtă de personalitate cu elemente impulsive şi anancaste (n.r. - slăbirea simţului realului). Prin raportul de expertiză medico-legală, Comisia de expertiză a apreciat că, în cadrul bolii sale psihice, sus-numita nu a avut capacitatea psihică de a aprecia critic conţinutul şi consecinţele faptei sale - discernământ absent raportat la fapta imputată. S-a recomandat aplicarea măsurilor de siguranţă prevăzute de art. 110 Cod penal, internare obligatorie", se arată în comunicat.


Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj adaugă că, prin ordonanţa din 27 noiembrie, s-a dispus clasarea cauzei având ca obiect infracţiunea de omor comisă, respectiv sesizarea instanţei cu propunerea de a lua măsura de internare medicală a acesteia.

În octombrie, Poliţia a fost sesizată că un bebeluş a căzut de la etajul al doilea al unui bloc din Cluj-Napoca şi a murit în urma impactului. La locul incidentului, a ajuns un echipaj SMURD, care nu a putut decât să constate decesul fetiţei.


Ulterior, anchetatorii au stabilit că bebeluşul a fost aruncat pe geam de către mama sa, împotriva acesteia începându-se imediat urmărirea penală pentru omor. Femeia a fost internată la Clinica de Psihiatrie pentru a se stabili dacă avea sau nu discernământ.

Etichete: marasti femeie
Ultimele Stiri
abonare newsletter