Actualitate

Campanie de prevenire a violenței împotriva femeii, susținută la Cluj timp de 16 zile

De Ziua Internațională împotriva Violenței asupra Femeii se va desfășura, la Cluj, o campanie ce are ca scop protejarea femeii de violența domestică.

Campania intitulată ”Campania celor 16 zile de activism împotriva violenței asupra femeii” a început în data de 25 Noiembrie și se va desfășura pe parcursul a 16 zile de activități susținute de asociații și specialiști în domeniu, până în data de 10 Decembrie, Ziua Drepturilor Omului.

Mai exact, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj (Proiectul Pata-Cluj) în Parteneriat cu Asociația Femeilor Împotriva Violeței ARTEMIS, își propune derularea unei campanii menite să evidențieze complexitatea formelor de violență existente și să conștientizeze opinia publică asupra nevoilor reale ale victimelor precum și asupra necesității solidarității și a unei poziții de condamnare a tuturor actelor de violență.


Spre deosebire de ceilalți ani, anul acesta se va oferi o atenție specială fetelor și femeilor aparținând minorităților etnice și anume femeilor maghiare, rome, germane dar și femeilor imigrante.

Pe parcursul campaniei se vor desfășura mai multe activități precum: o acțiune stradală de sensibilizare a publicului pe tema violenței împotriva femeilor, sesiuni de informare și prevenire a violenței în rândul liceenilor, adolescenților din cadrul unui centru de zi și a colectivelor profesionale de femei, discuții cu specialiștii pe tema rezultatelor cercetărilor privind accesul la justiție al femeilor, activități desfășurate în comunitatea Pata Rât și o interacțiune liberă de tip Bibliotecă Vie.


Campania va avea ca rezultat final producerea unui material video care va cuprinde momente din cadrul activităților.

Text scris de Iustina Atănăsoaie, studentă în Anul III la Jurnalism, FSPAC, UBB Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter