monitorulcj.ro Menu
Actualitate

VIDEO Scene de tot râsul, la ședința despre dezastrul de la Liceul „Mihai Eminescu”

Părinți nervoși, autorități scoase „la tablă”, vorbe aruncate în vânt și momente penibile, însă fără un rezultat concret. Cam la asta se poate rezuma întâlnirea autorităților cu părinții și profesorii de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” care a avut loc tocmai pentru a fi găsită o soluție pentru lucrările care nu au fost finalizate la timp.

Explicație foto: De la stânga la dreapta. Ovidiu Cîmpean, responsabilul de proiect din cadrul Primăriei Cluj-Napoca. Mihai Coldea, reprezentantul constructorului. Valentin Cuibus, șeful ISJ. Gheorghe Vușcan, prefectul Clujului. Simona Dobrescu, directoarea Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”.

Situația dezastruoasă în care află clădirea Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” i-a determinat pe cei implicați în proiectul de modernizare să se întâlnească pentru a găsi o rezolvare. La ședință, care a semănat perfect cu o oră de dirigenție, au participat prefectul Clujului, Gheorghe Vușcan, șeful Inspectoratului Școlar Județean, Valentin Cuibus, managerul de proiect din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Ovidiu Cîmpean, reprezentantul firmelor care modernizează liceul, Mihai Coldea, cadrele didactice și părinții elevilor.

Întâlnirea a avut loc într-o sală de clasă din Liceul Anghel Saligny. Părinții s-au așezat cuminți și nerăbdători în scaunele elevilor să primească răspunsuri, iar la tablă s-au perindat rând pe rând autoritățile. Cel care a fost „dirigintele clasei” a fost prefectul județului Gheorghe Vușcan, care nu de puține ori, l-a „urecheat” pe constructor și pe reprezentantul Primăriei.


Părinții și profesorii, vizibili nervoși, au început să-i ia la întrebări pe maganerul de proiect din cadrul Primăriei, Ovidiu Cîmpean, și pe reprezentantul firmelor constructoare, Mihai Coldea. Fiecare a încercat rând pe rând să se apere de părinții și profesorii care îi acuzau de incompetență și de o proastă gestionare a proiectului.

Prefectul Clujului, Gheorghe Vușcan, care este de profesie profesor, a simțit foarte bine tensiunea din sală și s-a asigurat că mai câștigă câteva voturi.


Când a primit cuvântul  reprezentantul Primăriei, Ovidiu Cîmpean, prefectul l-a umilit în fața persoanelor aflate în sală și i-a spus acestuia să se ridice în picioare „din respect față de colegi”.

„Eu astăzi am fost acolo. După cum ați vorbit, ar fi trebuit să vă premiem astăzi. Ce lucruri extraordinare ați făcut acolo? Este un dezastru, domnu’ Coldea. V-am întrebat când am intrat în sală dacă sunteți Coldea junior. Și ați spus că «Nu, sunt Coldea senior». Mă așteptam la mai multă maturitate la o asemenea investiție. Eu am toată admirația pentru tine, dar nu se poate să veniți să ne luați...Să veniți să ne îmbătați cu apă rece, în condițiile în care este un dezastru acolo, să ziceți că au apărut probleme, și alte…Domnilor, nu are forță de muncă acest constructor”, a spus prefectul Clujului, Gheorghe Vușcan.


Construtorul a spus în repetate rânduri că totul este sub control, iar lucrările o să fie finalizate la data de 15.07.2016.

Reprezentantul firmelor care modernizează clădirea liceului, Mihai Coldea, a spus că în timpul lucrărilor de modernizare un muncitor era să moară, iar din această cauză lucrările au fost întârziate.


„Problemele le-am clarificat și rezolvat. La stadiul la care era inițial gangul respectiv nu puteau să intre mașini la gabarit mare, motiv pentru care a fost demolat tot ceea ce înseamnă partea de cupolă a gangului, însă partea de rezistență, care nu intră în competențele societății și a asocierii, ca să vedem efectiv care-i calculul de rezistență a planșeului, a beciului, a pereților care-s acolo, n-am putut să-i prezicem și să spunem nu putem trece peste o placă de 10 centimetri cu o mașină de 35 de tone. Deși am făcut-o, până la proba contrarie când efectiv planșeul ne-a dat semne că cedează. Și atunci am sistat aprovizionarea cu materiale de construcție și de transportarea molozului”, a spus Mihai Coldea. 

La un moment dat responsabilul de proiect din cadrul Primăriei, Ovidiu Cîmpean, a spus că trebuie să plece, iar o femeie din sală nu l-a lăsat nici măcar să-și termine fraza: „dacă noi avem timp și dumneavoastră aveți”, a spus femeia.


Deranjați de situația în care se află liceul, tot mai mulți părinți au început să-și transfere elevii la alte școli, unde sunt condiții mai bune. În aceste momente elevii de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” învață în fostul cămin al Colegiului Tehnic „Anghel Saligny”.

Citește și: Firma care a demolat Liceul Eminescu se înfruptă de ani de zile din banul public

Cine minte în scandalul închiderii Liceului Mihai Eminescu?

Elevii Liceului Mihai Eminescu vor fi mutați la Anghel Saligny

Liceul Mihai Eminescu, ÎNCHIS! Elevii vor studia la alte licee. Unitatea de învăţământ arată ca după bombardament: praf, dezordine şi reparaţii de mântuială – GALERIE FOTO VIDEO

Cât a plătit Primăria pentru demolarea Liceului Eminescu?