Actualitate

Jose Carreras, aplaudat minute în şir în concertul de la Cluj-Napoca - FOTO

Duminică seara - 29 noiembrie, a avut loc la Sala Polivalentă, primul şi poate ultimul concert la Cluj-Napoca al legendarului tenor Jose Carreras. Evenimentul a fost încununat de succes, mii de clujeni bucurându-se de muzica plină de pasiune şi emoţie a artistului.

Evenimentul s-a numit „The Very Best Of The Legendary Tenor José Carreras” şi a făcut parte din turneul mondial de adio al artistului, numit „A Life In Music”. Soprana Nataliya Kovalova, Orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania şi dirijorul David Gimenez i-au fost alături tenorului, cu toţii reuşind să le ofere clujenilor o seară de neuitat!

Concertul a început cu"Die Fledermaus Overture", de Johann Strauss, în interpretarea Orchestrei Filarmonicii de Stat Transilvania, dupa care, în aplauzele publicului, pe scena decorată cu sute de flori, a urcat Jose Carreras. După două melodii, acesta a invitat-o pe scenă pe soprana Nataliya Kovalova, care a interpretat solo, melodia Rusalka “Song To The Moon”. După o melodie interpretată solo de faimosul tenor, a venit rândul şi unei melodii cântate împreună: “Je Te Veux”. Apoi, tânăra şi frumoasa soprană a interpretat “Les filles de Cadix”, concertul continuând cu “Jazz Suite. Waltz 2”, în interpretarea orchestrei. Ultima piesa a primei părţi a spectacolului a fost mult apreciată The Man of La Mancha “The Impossible Dream”.


După câteva minute de pauză, concertul a continuat cu “Vurria” şi “Passione”, cântate de Jose Carreras, Die Csárdásfürstin “Heia! Heia!” - în interpretarea sopranei şi La Boda de Luis Alonso - Intermezzo, cântată de orchestră. În aplauzele publicului, Jose Carreras a urcat din nou pe scenă, pentru ”Lejana Tierra Mia”, invitând-o apoi pe soprană pe scenă, pentru piesa El Barberillo de Lavapiés “Canción de Paloma”. Cei doi au mai interpretat împreună o piesă - El Dúo de la Africana “Dúo y Jota”, Carreras încheind programul concertului de la Cluj cu mult aşteptata “Core n’grato”.

Show-ul nu se putea încheia fără câteva bis-uri, aşa că după aplauzele furtunoase ale publicului, artiştii s-au întors pe scenă pentru alte câteva melodii. „La Traviata - Brindisi” a fost ultima piesă interpretată la bis şi a fost extrem de apreciată de către clujeni, aceştia aplaudând minute în şir.


Foto Călin Ilea

Ultimele Stiri
abonare newsletter