Actualitate

Sute de clujeni au asistat la parada militară organizată de Ziua Naţională - FOTO

Peste 500 de persoane au participat, marţi, în Piaţa Avram Iancu din Cluj-Napoca, la manifestările organizate de Ziua Naţională, care au inclus depuneri de coroane de flori şi o paradă cu tehnică militară şi de intervenţie.

Peste 500 de militari au defilat prin faţa participanţilor la manifestări, cu circa 50 de maşini de luptă şi tehnică militară.

Manifestările de Ziua Naţională au început, marţi, la Cluj-Napoca, la ora 12.00, cu un Te Deum oficiat în Catedrala Mitropolitană de mitropolitul Clujului, IPS Andrei, urmat de o ceremonie de depunere de coroane şi jerbe de flori la statuia lui Avram Iancu.


În cadrul manifestărilor organizate în Piaţa Avram Iancu, oficialităţile judeţului au depus coroane de flori, iar prefectul Gheorghe Vuşcan a prezentat mesajul transmis de premierul Dacian Cioloş. Au fost depuse peste 40 de coroane din partea oficialităţilor locale, ale unor instituţii publice, militare sau ale unor partide politice şi asociaţii.

Printre cei prezenţi la manifestări s-au numărat primarul Emil Boc, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, mitropolitul ortodox al Clujului, Andrei Andreicuţ, şi episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu.


La finalul ceremoniei, în faţa Teatrului Naţional, a avut loc o paradă militară, organizată de Divizia 4 Infanterie ”Gemina”, la care au participat aproximativ 550 de efective din cadrul Diviziei, al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Cluj, Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, Inspectoratului de Poliţie Cluj, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, al Şcolii de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan”, Serviciului Român de Informaţii Cluj, Crucii Roşii Române şi Poliţiei Locală Cluj-Napoca, cu 51 de mijloace tehnice şi de intervenţie.

De asemenea, Prefectura Cluj, cu sprijinul Consiliului Judeţean Cluj şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, organizează la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca spectacolul ”Copiii sărbătoresc Marea Unire”, susţinut de elevii Colegiului de Muzică “Sigismund Toduţă”, Ansamblul folcloric ”Doina“, Ansamblul folcloric ”Măgura Călăţele” şi Ansamblul folcloric ”Mugurelul” din Câmpia Turzii.


La spectacol participă peste 350 de elevi din mediul rural, din 22 de localităţi ale judeţului Cluj.

Tot marţi, de la ora 16.00, în Piaţa Unirii va avea loc un spectacol folcloric, iar de la ora 19.00, primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, va aprinde iluminatul festiv pentru sărbătorile de iarnă.


Foto SAUL POP

Ultimele Stiri
abonare newsletter