Actualitate

Problema migraţiei, dezbătută la FSPAC

Joi, 26 noiembrie, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării a găzduit timp de două ore o conferință organizată de membrii ”Mathias Corvinus Collegium” Cluj, o comunitate unică de mai mult de 500 de studenți din aproape toate grupurile etnice care a fost înființată în anul 1996 la Budapesta, cu scopul de a adăuga valoare pentru generațiile de tineri.

Tema întâlnirii care a durat timp de două ore a fost ”The nexus between migration and security” iar invitatul special pentru a vorbi despre acest subiect a fost Dr. Sántha Hanga, o clujeancă stabilită de la vârsta de 4 ani în Suedia. Recent s-a mutat la Budapesta și este consilier de securitate și de protecție a minorităților.

Dr. Sántha Hanga a abordat problema migrării din mai multe puncte de vedere, luând in calcul cele două teorii clasice despre migrație: teoria ” Ravenstein”,  prima teorie legată de acest subiect, dar și teoria ”Push and Pull”. Discuțiile au fost legate și se determinarea factorilor care îi împing pe indivizi să migreze, dar și de speranțele pe care aceștia le au în momentul în care decid să își părăsească țara.


Cei mai mulţi emigranţi provin din Siria, Afganistan, Kosovo şi Irak, susţine Sántha Hanga.

Problema Europei în ceea ce privesc imigranții se pare că are rădăcinile în cei care vin din țările din Asia. A fost pusă și problema masacrului de la Paris dar s-a adus în discuție și cazul Australiei care a declarat public că nu primește imigranți.


Articol scris de Iulia Mesaroş, studentă la Jurnalism, FSPAC-UBB

Ultimele Stiri
abonare newsletter