Actualitate

Dotări medicale reabilitate şi modernizate la Spitalul Militar din Cluj

Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian” din Cluj a fost vizitat zilele acestea de către preşedintele Consiliului Judeţean Cluj (CJ Cluj), Mihai Seplecan, cu scopul evaluării investiţilor făcute de CJ Cluj în reabilitarea dotărilor spitalului.

În cadrul vizitei, Mihai Seplecan a făcut un tur complet al spitalului, vizitând secţia de oftalmologie, care a fost reabilitată şi modernizată cu sprijinul CJ Cluj, dar şi secţiile de urgenţe, ortopedie, chirurgie, terapie intensivă, cardiologie, blocul operator, serviciul de anatomie patologică şi farmacia spitalului. Cu această ocazie, directorul general al spitalului, dr. Doina Baltaru, a evidenţiat importanţa investiţiilor făcute de CJ Cluj, menţionând că finalizarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a Secţiei de Oftalmologie a fost posibilă cu ajutorul contribuţiei financiare a Consiliului Judeţean, care a reprezentat 148.000 de lei din cei 159.000 necesari.

Banii au fost folosiţi atât pentru renovarea şi modernizarea saloanelor, respectiv dotarea cu grupuri sanitare proprii, dar şi pentru înfiinţarea unui nou cabinet medical de specialitate şi a unui salon în regim de spitalizare de zi. Pe lângă aceste investiţii, Consiliul Judeţean Cluj a mai alocat anul acesta aproape un sfert de milion de lei pentru achiziţionarea unui turn de chirurgie laparoscopică şi a unui aparat de sterilizare.


“Investiţiile finanţate din bugetul Consiliului Judeţean Cluj, în special cele de la secţia de oftalmologie, au fost realizate în vederea îmbunătăţirii condiţiilor existente şi pentru o mai bună supraveghere a stării de sănătate a pacienţilor cu infecţii oftalmologice.” a declarat Mihai Seplecan, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Potrivit CJ, deşi Spitalul Militar din Cluj nu face parte din lista celor cinci unităţi sanitare preluate de Consiliul Judeţean Cluj în anul 2010 şi nici din lista celor 10 spitale clujene finanţate din bugetul judeţului începând cu anul 2002, acesta a beneficiat de-a lungul anilor de investiţii constante, care au facilitat renovarea şi modernizarea saloanelor şi a dotărilor medicale.


Articol scris de Ştefana Stoica, studentă la Jurnalism, FSPAC-UBB

Ultimele Stiri
abonare newsletter