Actualitate

Dacă nu era tenor, era chimist! Jose Carreras va susţine ultimul său concert din România în Cluj

Celebrul tenor Jose Carreras va susține ultimul său concert din România în Cluj Napoca, duminică, 29 noiembrie. Evenimentul este cu totul special şi pentru că aniversează cei 69 de ani împliniți de artist la data de 5 decembrie.

Viața de artist a marelui tenor a început la vârsta de 8 ani, când a interpretat pentru prima oară în fața publicului, cunoscuta arie „La Donna e mobile” din „Rigoletto” de Giuseppe Verdi. Jose Carreras povestește într-o carte autobiografică cum încă de la 6 ani își înnebunea părinții cântând această arie mai ales în baie, în faţa oglinzii. La 8 ani studia la Conservatorul Municipal din Barcelona, iar la 11 ani cânta deja pe scena operei din Barcelona. Cu toate că menirea sa era muzica, la terminarea clasei a 12-a, Jose Carreras a ales să studieze la Facultatea de Chimie, pe care a abandonat-o după doi ani.

La vârsta de 18 ani, celebrul tenor a întâmpinat un adevărat moment de cumpănă în viața sa, odată cu trecerea mamei sale în neființa. Artistul era foarte apropiat de mama sa, Antonia Coll  i Saigi, care lucra la un salon de coafură. În copilărie, tenorul obișnuia să le cânte clientelor pentru a-şi câştiga banii de buzunar. Jose Carreras spune că şi astăzi, de fiecare dată când urcă pe scenă, în mintea sa îi dedică prima melodie de concert mamei sale.


Concertul intitulat „The Very Best Of The Legendary Tenor Jose Carreras” va fi susținut de faimosul tenor, Jose Carreras, pe data de 29 noiembrie, la Sala Polivalentă, în jurul ore 19:00.

Spectacolul face parte din turneul mondial al artistului numit „A Life in Music” și cuprinde celebre melodii ale perioadei „Belle Epoque”, cunoscute arii din opere si musicaluri.


Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania” va fi dirijată de David Gimenez, însuși nepotul celebrului tenor. Jose Carreras a dezvăluit și cine este invitata sa specială, surpriza serii fiind nimeni alta decât soprana Nataliya Kovalova!

Articol scris de Maria Hristina Agut, studentă la Jurnalism, FSPAC – UBB, anul I

abonare newsletter