Actualitate

Seplecan reacţionează dur: „Mâine am să aflu că sunt violator, au să îmi producă un certificat de nebun”

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj Mihai Seplecan a reacţionat dur după ce Universitatea Spiru Haret Bucureşti susţine că diploma de licenţă a acestuia este falsă.

Mihai Seplecan acuză fosta administraţie a Consiliului Judeţean Cluj de "mizeria azvârlită în presă" (n.red.: diplomă de licenţă falsă) şi spune că "nu au să scape de mine".

„A trebuit să devin președinte al CJ Cluj și să intru în coliziune directă cu cei care au tot interesul să li se acopere urmele și faptele pentru care ciraci de ai lor sunt cercetați penal, pentru a afla că sunt interlop, analfabet, proxenet ș.a.m.d. Până și șofer mi s-a zis cu un dispreț pe care eu nu îl înțeleg - de ce acești indivizi au acest dispreț față de această meserie? Dar nu am să înțeleg niciodată disprețul față de munca cinstită al indivizilor care prea s-au îmbogățiți peste noapte. Azi aflu că mi-am falsificat studiile. Ieri mi se făcea denunț penal că vreau să-mi curgă motorină în buzunare. Sunt convins că după ce nu le va merge și cu această mizerie azvârlită în presă și nu au să scape de mine, mâine am să aflu că sunt violator, au să îmi producă un certificat de nebun și au să inventeze alte și alte mizerii. Și toate astea mi se întâmplă numai de când nu am răspuns comenzilor politice, numai de când nu am acceptat jocurile lor murdare pentru a semna și acoperi cu semnătura mea mizeriile pe care le-au lăsat în urmă la toate proiectele și câte alte mizerii cu care s-au tocat degeaba pentru clujeni, nu pentru buzunarele lor și a clicii din spatele lor, milioane de euro. Sunt disperați. Din momentul în care am început să denunț public presiunile la care sunt supus de către acest grup de interese, am devenit indezirabil. Dacă urlam în haită, nici azi nu aș fi știut cât de analfabet, proxenet și interlop sunt. Așa, că nu am fost cu gașca, mi s-au înscenat motive pentru plângeri penale, au început să mă bombardeze cu e-mailuri false în care, împreună cu echipa de funcționari de la CJ Cluj, am fost acuzați de toate aberațiile posibile și amenințați cu ani grei de pușcărie dacă nu ne dăm demisia, au plătit detectivi particulari să mă urmărească, doar, doar au să mă prindă cu ceva compromițător, mama mi-a fost hărțuită acasă de către indivizi necunoscuți care chipurile mă căutau pe mine, dar îi lăsau ei mesaje de amenințare la adresa mea, că să am grijă de mine, că nu e bine ce fac, că sunt tânăr, cu viitorul în față ș.a.m.d.", a spus Seplecan.


Preşedintele CJ Cluj susţine că s-au făcut presiuni asupra lui să efectueze plăţi către anumite firme, însă nu a specificat cine a făcut presiunile şi către ce firme trebuiau să meargă banii.

"S-au făcut asupra mea presiuni să fac plăți către anumite firme, să nu dau anumite acte organelor abilitate ale statului cu privire la proiectele din ultimii ani ale județului – unele cu suspiciuni de fraudare a zeci de milioane de euro din banii județului și din fondurile europene. Mi s-a cerut să opresc rapoarte de audit sau să modific anumite rapoarte – iar când au văzut că nu mă conformez, au început cu scandalul zilnic de presă, cu atacurile murdare la dresa mea. Mi-au pus în cârcă tot felul de fapte, mi-au făcut filmulețe și au încercat prin toate mijloacele să mă discrediteze și batjocorească atât pe mine și persoanele apropiate mie, cât și pe colaboratori. Din prima zi în care am refuzat să fiu prostul lor, am fost pus în situația de a da socoteală, zilnic, cu privire la de ce mă bâlbâi, de ce nu sunt capabil să vorbesc fluent, să citesc un text, să stau în cadrul unei fotografii, unde am mâncat, cine mi-a plătit, unde am lucrat, unde am studiat și multe alte mizerii de can-can și de imagine, dar pe ei nimeni nu îi ia la întrebări de unde s-au procopsit, în câțiva ani de politică, cu averi pe care alții nu le adună în generații de muncă cinstită? Să fie și ei tocați zilnic să ne spună de unde au milioanele, casele, mașinile? Din ce bani își fac blocurile, vacanțele de lux, de unde sunt hainele de lux de pe ei, pe banii cui se îmbată zilnic prin restaurante, de ce în poziții publice, pe bani publici, le sunt angajați numai frații, nepoții, apropiații – de ce numai către firmele agreate de ei curg contractele cu banii statului? Și nu în ultimul rând, ce politică fac de toți apropiații lor ajung să dea cu subsemnatul pe la organele statului sau își așteaptă judecata în dosare penale? Au distrus vieți în jurul lor, ar dori să o distrugă și pe a mea. Eu nu mă las și nu îi las", a declarat Mihai Seplecan.


Ba mai mult, acesta lansează o ipoteză şocantă: dosarul în care a fost implicat fiul fostului preşedinte al CJ Cluj, Horia Uioreanu, de posesie de droguri ar fi fost o făcătură.

"Sunt politicieni, oameni de afaceri, judecători, procurori, poliţişti, avocaţi, oameni din presă din cercul lor de interese care fac tot posibilul să mă îndepărteze din funcția din care le incomodez și le distrug interesele. Am fost avertizat că s-au pus la bătaie sume importante de bani și s-au urnit numeroase relații pentru a fi distrus și îndepărtat. Nu au reușit să mă convingă prin șantaj și amenințare să demisionez, nu au reușit să mă dea afară prin abuzul excluderii mele din partid, acum vin cu alte mizerii și îi cred capabili de orice pentru a mă îndepărta din funcție. Sunt obsedați și cred că plecarea mea le este soluția la toate mizeriile lăsate în urmă. De parcă tot acest scandal pe care ei l-au declanșat numai ca eu să nu mai vorbesc, să le acopăr faptele și să nu le raportez organelor în drept atunci când am luat la cunoștință de ele nu au lăsat urme. Au impresia că vor reuși cumva să acopere din hârtii mizeriile lăsate în urmă, de parcă nimeni nu se va întreba niciodată de ce au dispărut milioane de euro din bugetul județului fără ca urma lor să se concretizeze și în proiectele cu care se laudă că le-ar fi făcut, în schimb ei au reușit să își facă case, cabane și să construiască blocuri. Eu știu că am deranjat pentru că nu am vrut să perpetuez minciuna și modul lor de lucru. Că nu am mai vrut să îi pun pe funcționarii CJ Cluj să mai facă balet printre legi numai să le iasă gheșefturile firmelor lor de casă abonate de ei la banul public. De altfel, mi s-a transmis că dacă nu voi renunţa la demersurile mele şi nu îmi voi da demisia, voi avea soarta preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei. Sunt ferm convins că, până s-a dat pe brazdă şi a înţeles mesajul, și asupra fostului președinte Horea Uioreanu s-au făcut presiuni similare, presiuni care au culminat cu implicarea copilului său într-un caz de posesie de droguri. Așa că îi știu capabili de orice, dar îi anunț că am să îi deranjez în continuare. Sunt convins că organele în drept își fac datoria în liniște și temeinic”, a concluzionat Mihai Seplecan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter