Actualitate

Vor urma noi atacuri teroriste? Un combatant al Statului Islamic îi cheamă pe jihadiști să urmeze exemplul atacurilor de la Paris

Un combatant al Statului Islamic identificat ca belgian i-a chemat pe "frații" săi din străinătate să urmeze exemplul atacurilor de la Paris, pe care le-a lăudat pentru că au reușit să provoace ravagii în Franța, potrivit unei înregistrări video postate de Statul Islamic luni, relatează Reuters.

"Adresez un mesaj fraților mei care au rămas în urmă... să urmeze exemplul acelor frați care au răsturnat Franța în câteva ore", a declarat combatantul în franceză.

Identificat cu numele de război "Abu Qatada al-Belgiki" (belgianul), combatantul a adăugat că atacurile de la Paris au făcut milioane de oameni să plângă dar au adus bucurie "credincioșilor".


El era prezentat cu fața acoperită cu o eșarfă albă stând în picioare în fața altor combatanți mascați înarmați cu puști. Logoul înregistrării sugera că a fost filmată în estul Siriei, unde Statul Islamic controlează provincia Deir al-Zor de la granița cu Irakul.

Înregistrarea video, postată pe site-uri jihadiste, prezenta de asemenea combatanți tadjici și algerieni lăudând atacurile de la Paris, adaugă Reuters.

Ultimele Stiri
abonare newsletter