monitorulcj.ro Menu
Actualitate

(P) Primul eveniment de Marketing dedicat industriei de IT din România a avut loc la Cluj-Napoca

Sectorul “Informații și comunicații” a avut o pondere de 6% din PIB, care este în creștere de la an la an. Industria IT devine tot mai puternică și nu poate fi ignorată. Datorită dezvoltării puternice a companiilor din domeniu, este o lipsă acută de specialiști în software, iar echipele de HR duc o luptă de Marketing pentru atragerea de colegi noi.

Evenimentul Marketing 4 IT a atins teme importante pentru specialiștii de Marketing, Comunicare și HR din companiile de IT, fiind primul de acest fel. Subiectele discutate au atins atât nevoia de atragere de noi talente cât și cea de promovare a companiilor și a produselor proprii, pe piața din România sau la nivel internațional.

Speakerii prezenți au fost din companii de IT renumite precum Microsoft, Samsung, Linkedin, Heimdal Security, cât și de la Parlamentul European și agenția Loopaa Marcom.


Tudor Galoș, Consumer Marketing Executive la Microsoft, a prezentat schimbările importante care au loc în domeniul comunicării și cum ar trebui să se adapteze specialiștii de marketing. Printre temele punctate putem menționa: growth hacking, omnichannel, agile marketing, storytelling și loializarea clienților.

Nicoleta Benga, Account Manager la Linkedin, a prezentat o structură clară de construire a planului de Content Marketing, punctând cum acesta ajută la atingerea obiectivelor de business.


Ioana Sigarteu, Digital Specialist la Samsung, a făcut o incursiune în agile marketing. Împreună cu participanții de la eveniment a dezbătut cum practicile de comunicare pot deveni mai adaptabile, cu mai multe iterații de îmbunătățire calitativă.

Raluca Anghel, Head of office la Parlamentul European, a punctat importanța storytelling-ului în comunicarea companiilor. A prezentat studii de caz și a oferit o structură simplă de construcție a unei povești de companie. 


Alin Vlad, Online Marketing & Sales Direcotr la Heimdal Security, este cel mai mare promotor din România a tacticii de inbound marketing. El a prezentat diferența dintre inbound și outbound marketing, iar mai apoi a oferit exemple practice de campanii de succes.

În final, Victor Gavronschi, Managing Partner și CEO al agenției Loopaa  Marcom, a prezentat o imagine de ansamblu a industriei de IT din Cluj și a provocãrilor avute de specialiștii în HR și Marketing pentru atragerea de noi talente. De asemenea, a oferit și un arsenal de instrumente utile ce pot fi folosite pentru comunicarea companiilor de IT.


“Ne bucurăm că am reușit să organizăm primul eveniment de Marketing dedicat industriei de IT. Este important ca specialiștii de marketing să învețe unii de la ceilalți și de la experți din companii internaționale. În calitate de moderator al evenimentului am simțit o energie pozitivă din partea publicului, iar interacțiunea cu participanții a arătat dorința de cunoaștere și dezvoltare a acestora. Sper să organizăm și ediția a doua în 2016”, a declarat Călin Biriș, moderatorul evenimentului și Digital Director în agenția de marketing Loopaa.

Evenimentul a înregistrat un real succes în rândul participanţilor. Aceasta se datoarează în mare parte satisfacerii unei nevoi din ce în ce mai mari de conţinut specializat pentru piaţa de IT, în principal în ceea ce priveşte dezvoltarea brandului de angajator şi promovarea serviciilor de outsourcing.


Marketing 4 IT a fost organizat de către agenția Loopaa Marcom

Loopaa Marcom este o Agenţie de Marketing din Cluj-Napoca, formată din tineri profesionişti cu experienţă în marketing. Principalul focus al agenţiei sunt proiectele din domeniile IT, Automotive, industria grea şi alimentaţie. Printre serviciile oferie de agenţie se numără: Research & Strategie de marketing, Branding, Project Management & Planificare, Marketing Online, Organizare şi management evenimente, Comunicare şi PR, Concepte creative & Design.