Actualitate

Cum își petrec tinerii timpul liber la Cluj: Unii merg la teatru, alții preferă să danseze

Clujul- centru cultural și universitar, le oferă tinerilor, și mai ales studenților veniți aici din fiecare colț al țării, o mulțime de oportunități în ceea ce privește petrecerea timpului liber.

Teatrul, dansul, sportul- sunt doar câteva dintre activitățile de care tinerii și nu numai, se pot bucura atunci când sunt liberi. 

Astfel, dansul este în topul preferințelor multora dintre cei cu care Monitorul de Cluj a stat de vorbă. Este nu doar un sport prin intermediul căruia se ard caloriile nedorite, ci și o artă. De asemenea, dansul este un mod prin care unii dintre noi socializează.


“Avantajele sunt multe şi necesare în viaţa noastră, pentru cei care până acum nu au avut contact cu dansul o să menţionez câteva din beneficii: antrenează rezistenţa fizică, stimulează memoria, combate stresul, induce o stare de spirit pozitivă, previne bolile cardiace, previne depresia, creşte nivelul de energie, creşte încrederea în sine, întăreşte sistemul imunitar iar listă ar putea continua”, spune Lucian Ambrosie, coregraf.

Acesta explică și faptul că Salsa, Bachata, Kizomba şi dansurile latino-americane înseamnă, prin excelenţă, pasiune, socializare şi distracţie și facilitează o deconectare totală de problemele zilnice.


Alții, în schimb, preferă să meargă la teatru, artă care pune accentul pe dezvoltarea personalităţii, descoperirea abilitaţilor de comunicare, a celor emoţionale şi integrarea uşoară în diverse grupuri ajutând totodată la adaptarea imediată în societate. “Prefer să merg la teatru, nu mă pricep la dans, merg cât de des pot la teatru. Îmi place să îi urmăresc de asemenea și pe actorii din București care vin cu spectacole la Cluj, deși prețul unui bilet este mai scump puțin”, spune la rândul său, Cristina Mureșan.

Ltimele cifre statistice la nivel național sunt îngrijorătoare. Acestea arătau că tinerii petrec îngijorător de mult timp în faţa televizorului. Ei nu se întâlnesc cu prietenii, iar la teatru merg foarte rar. Astfel, mai mult de jumătate din tinerii din ţara noastră îşi petrec timpul liber în faţa televizorului. Peste o treime din tineri citesc ziare, fac sport, sau merg în baruri tot săptămânal.
 


Text scris de Delia Bârla, studentă în Anul I la Jurnalism, UBB

Etichete: dans teatru tineri
Ultimele Stiri
abonare newsletter