Actualitate

Peste 220 de persoane au donat sânge în cadrul campaniei “Donăm împreună, UBB dă startul″

Prin acțiunea „Donăm împreună, UBB dă startul!” Universitatea Babeș-Bolyai a inclus într-un program amplu de donare de sânge, un segment important de donatori: studenții UBB şi ai altor universităţi din Cluj-Napoca.

Campania „Donăm împreună, UBB dă startul!” urmăreşte să devină un program coerent de informare şi educare a studenţilor pe tema donării benevole de sânge.

Astfel, potrivit reprezentanților UBB Cluj, în prima zi, în 17 noiembrie, au donat 38 de persoane, iar 12 persoane au fost respinse, a doua zi, au donat 47 de persoane, iar 7 persoane au fost respinse. De asemenea, în cea de-a treia zi au donat 73 de persoane, iar 10 persoane au fost respinse, în timp ce în a patra zi au donat 71 de persoane, iar 8 persoane au fost respinse. În total au donat 229 de persoane şi 37 de persoane au fost respinse.


“Având în vedere că sângele unui donator poate salva 3 vieţi, putem spune că în urma acestei campanii, iniţiate de Universitatea Babeș-Bolyai, 576 de persoane vor putea beneficia de sângele donat de studenţii UBB și ai altor universități”, spun reprezentanții UBB Cluj.

Campania îşi propune să continue și pe parcursul anului 2016 la Centrul de Transfuzie Sanguină Cluj-Napoca.            


Delia Bîrla, studentă în Anul I la Jurnalism, FSPAC UBB Cluj

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter