Actualitate

Controlorii CTP, luaţi la mişto de cei care sunt amendaţi. Câte amenzi au fost plătite în anul 2015

Controlorii Companiei de Transport Public lucrează „în gol”.

SURSA FOTO: facebook.com/boactericj SURSA FOTO: facebook.com/boactericj

Angajaţii CTP Cluj se confruntă zi de zi cu situaţii inedite şi cu călători dificili. Dacă au fost zile în care au fost atacaţi cu pistoale cu electroşocuri, în altele au fost chiar ei sursa unor scandaluri.

Treaba lor este să-i amendeze pe cei care circulă fără bilet, însă mai mult din jumătate din călători aleg să-i umilească în continuare şi după ce sunt amendaţi.


„În anul 2015 au fost achitate în termen, 49% din totalul sancţiunilor aplicate. Procesele verbale de constatare a contravenţiei neachitate şi neatacate în termenul prevăzut la art.31/OGnr/2001 sunt expediate în vederea executării  organelor de specialitate ale unităţilor administrativ-teritoriale în a căror rază teritorială domiciliază contravenientul”, au declarat reprezentanţii Companiei de Transport Public Cluj.

În cazul în care călătorul care a circulat fără legitimaţie achită pe loc amenda, nu se mai încheie proces verbal şi totul încetează.  Plata amenzii se face pe baza unei chitanţe eliberată de CTP.


Dacă se întocmeşte proces verbal de constatare a amenzii, contravenientul poate achita în termen de 48 de ore de la data înmânării sau comunicării procesului verbal de constatare a contravenţiei, jumătate din minimul amenzii.

Citeşte şi:
Panică în autobuz. Doi controlori din Cluj, ATACAŢI cu un pistol cu ELECTROŞOCURI şi spray PARALIZANT


Scandal pe troleibuz! Controlorii CTP, acuzaţi că-şi favorizează prietenii şi că nu-şi fac treaba: „Nu vă supăraţi, dar vi se pare normal că alţi călători să primească amendă, iar domnişoara de lângă dumneavoastră să circule fără bilet?”

Ultimele Stiri
abonare newsletter