Actualitate

Roland Miklos, saxofonistul a cărui scenă e Clujul VIDEO

Fie că se grăbește la facultate, își duce copiii la școală sau merge la o întâlnire cu prietenii, fiecare clujean i-a zâmbit cel puțin o dată.

Roland Miklos este saxofonistul a cărui muzică delectează auzul sutelor de trecători ce cutreieră zilnic străzile Clujului. Notele elegante și seducătoare ale saxofonului său colorează nu doar intersecțiile numeroase ale orașului, dar și ziua oamenilor ce îl ascultă. Ceea ce l-a determinat pe Roland să aleagă Clujul ca scena a fost admirația sa față de muzicienii stradali și dorința de a-și perfecționa interpretarea la saxofon. 

Student la Facultatea de Geologie și Biologie a UniversitățiiBabeș-Bolyai”, la specializarea biologie, Roland Miklos a învățat să îmbine cu succes învățătura cu muzica. Afecțiunea sa față de saxofon a crescut de-a lungul anilor, la fel și numărul instrumentelor la care cânta. Însă primul saxofon dăruit de tatăl său, muzician și el, este cel la care ține cel mai mult. Roland Miklos vorbește cu mult entuziasm despre repertoriul său și despre emoțiile ce le trăiește atunci când cântă la saxofon. 


 

 Reporteri: Ioana Bivolaru, Dainela Mihailuță; Cameră: Ioana Fofiu, Daniel Rus; Montaj: Ioana Fofiu, studenți la Jurnalism, FSPAC-UBB

Ultimele Stiri
abonare newsletter