Actualitate

Patronii de cluburi suflă şi-n iaurt! Cererile pentru autorizaţiile PSI au crescut cu aproximativ 500%

La sfărșitul de săptămână ce a trecut, inspectorii ISU au continuat acțiuniile de control privind prevenirea incendiilor la spațiile cu afluență de persoane din categoria cluburilor, barurilor, discotecilor și sălilor de cinematograf/spectacole din Cluj.

Astfel, atât pe timpul programului de zi, cât și pe timp de noapte, au fost controlate, de către 12 inspectori de prevenire ai ISU Cluj, 62 de obiective. În cursul acestor acțiuni, cadrele Inspecției de Prevenire au găsit un număr de 72 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor, în urma cărora au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale, dintre care șase avertismente și 29 de amenzi, în cuantum de 164.000 lei.

Principalele deficienţe se referă la: deficiențe privind existența și funcționalitatea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, nereguli din punct de vedere al prevenirii situațiilor de urgență, având caracter tehnic, identificate în obiectiv, neasigurarea condițiilor de intervenție pentru stingerea unui eventual incendiu de către personalul instruit de pe locul de muncă. De asemenea, pe timpul controalelor au fost depistate obiective care pe durata controlului nu desfășurau program cu public potrivit domeniului de activitate.


Totodată, în acest interval de timp au fost monitorizate cluburile din centrul istoric, legat de capacitatea maximă de utilizatori ai acestora.

Volumul documentațiilor pentru obţinerea avizelor și autorizațiilor de securitate la incendiu a crescut cu aproximativ 500%, fapt ce influențează timpul de eliberare al acestora.


De la începutul acțiunii – începute cu data de 5 noiembrie – au fost efectuate 87 de controale de prevenire a situațiilor de urgență, pentru desfășurarea cărora inspectorii de prevenire au fost sprijiniți de reprezentanți ai poliției naționale, jandarmeriei și poliției locale.

„Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Avram Iancu al județului Cluj va continua şi în perioada următoare acţiunile de control atât la spaţiile cu afluenţă de persoane din categoria cluburi, baruri, discoteci, restaurante, săli de cinematograf/spectacole şi centre comerciale, instituții de învățământ, cât şi la celelalte obiective planificate (operatori economici cu diferite domenii de activitate, instituţii şi localităţi) din întreg judeţul. Considerăm foarte important interesul persoanelor din cadrul operatorilor economici de a-și însuși mai bine aspectele ce țin de siguranța și securitatea proprie și a utilizatorilor, precum și adoptarea unui comportament preventiv de către populație”, au declarat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter