Actualitate

Colegii paramedicului care s-a stins din viaţă: „Florin vei rămâne mereu în amintirea noastră, a celor care luptăm zi de zi”

După o luptă de mai multe luni, pentru care o țară întreagă i-a sărit în ajutor, paramedicul Florin Benea a pierdut lupta cu boala.

Plutonierul major Florin Benea, paramedic în cadrul echipajului SMURD de prim ajutor al Gărzii de Intervenție Gilău, a fost diagnosticat la sfărșitul anului trecut cu leucemie, pentru care a făcut o operație de transplant de măduvă osoasă anul acesta în Italia.

Deși inițial demersul medical a avut rezultate bune, au apărut alte complicații, iar starea de sănătate s-a înrăutățit în ultima perioadă.


A fost transferat pentru tratament la un spital din Târgu-Mureș, unde s-a stins luni, 16 noiembrie.

După transplant, din cauza celulelor noi produse de corp, i-au fost atacate ficatul si intestinele, dar medicii de acolo au spus că acest lucru se întamplă frecvent în cazul pacienţilor care trec printr-un astfel de transplant.


Tratamentele și transplantul pentru Florin au costat peste 150.000 euro, iar banii au fost strânși cu ajutorul oamenilor mărinimoși care au dorit să îl sprijine pe Florin și familia lui în lupta care avea să o ducă. Donatoare a fost chiar mama sa, care s-a supus unor riscuri însemnate, însă a încercat să facă tot ceea ce i-a stat în putință pentru a-l salva. Florin a fost căsătorit și a fost tatăl unui copil în vârstă de aproape patru ani.

În întreaga activitate, subofiţerul a manifestat o bună pregătire profesională şi de specialitate fiind un real exemplu pentru celelalte cadre din unitate. A fost cunoscut ca şi un coleg corect, cinstit, hotărât şi ambiţios, consecvent în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu şi cu o puternică dorinţă de autoperfecţionare.


Personalul ISU Cluj exprimă sincerele regrete şi condoleanţe familiei îndurerate!

„Am pierdut încă un coleg, un om care a salvat multe vieţi, un luptător cu propriul destin, un prieten în adevăratul sens al cuvântului. Florin vei rămâne mereu în amintirea noastră, a celor care luptăm zi de zi pentru ca semenii noştri să fie salvaţi, a salvatorilor din ISU-SMURD Cluj. Dumnezeu să te odihnească în pace”, a declarat colonelul Ion Moldovan, inspector șef al ISU Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter