Actualitate

De „Ziua 15” clujenii sunt invitați la Turnul Pompierilor

Echipa Capitalei Europene a Tineretului urmăreşte duminică, 15 noiembrie, printr-o nouă ediție a evenimentului Day 15, să readucă în atenția clujenilor Turnul Pompierilor.

Aflat pe strada Tipografiei, lângă Piața Mihai Viteazu, Turnul Pompierilor este redeschis pentru public. Doar duminică, de la 12:00 până seara la 23:00.  Pentru vizitatori au fost pregătite instalații, jocuri de lumini, expoziții, un vernisaj special... Toate coagulate prin tema evenimentului, "lumina".

La fiecare etaj din cele 8 ale turnului echipa Day 15 a pregătit, pentru o zi, activități, instalații de lumini în diverse forme și având caracter tematic.


"Vom experimenta cu fiecare pas lumea de atunci, pentru ca în final să ajungem la momentul prezent. Cum arată viitorul? Vom vedea..." spun organizatorii evenimentului. Îndemnul lor, "hai să punem Turnul Pompierilor în altă lumină" se materializează prin jocurile de lumini care atrag atenția asupra unor părți ale clădirii, atât din exterior, cât și din interior, dar și prin activitățile speciale pe care le organizează astăzi în Turn.

Turnul Pompierilor se află în acest moment în administrarea municipalității clujene, care a demarat procesul de modernizare pentru repunerea clădirii în circuitul public, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România.

Ultimele Stiri
abonare newsletter