Actualitate

Băsescu: Prin atacurile teroriste din Franţa s-a declanşat un război împotriva Europei

Preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu, a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, referitor la atacurile teroriste de la Paris că, prin acestea ”s-a declanşat un război împotriva Europei".

Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că atentatele de la Paris arată că "Europa nu poate fi casa oricui, este casa europenilor, casa creştinilor", susţinând că este nevoie de o selecţie a migranţilor islamişti şi că europenii ar trebui să îşi utilizeze flotele militare pentru securitatea lor.

Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la o întâlnire zonală a Mişcării Populare (MP), că Europa are nevoie să pună ca prioritate zero siguranţa cetăţenilor europeni şi să ia măsuri eficiente în acest sens.


"România ar trebui să propună Consiliului European un mecanism pentru securizarea vieţii cetăţenilor europeni ţinând cont de ce se întâmplă cu grupările islamiste, pentru acoperirea deficitului de securitate. În Europa nu există obiectiv mai important decât siguranţa cetăţeanului european, iar ce s-a întâmplat la Paris este proba că demagogia nu ţine cont de securitate. Ce s-a întâmplat arată că Europa nu poate fi casa oricui, este casa europenilor, casa creştinilor. Europa are nevoie să pună prioritatea zero siguranţa cetăţenilor europeni, pentru că se pot face lucruri eficiente în acest sens, dar este nevoie de decizie politică”, a spus Băsescu.

Potrivit acestuia, este nevoie de realizarea unei selecţii ”din milionul de migranţi islamişti” care au intrat în Europa, astfel încât să se vadă cine poate rămâne în Europa şi cine nu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter