Actualitate

Un clujean, campion naţional la oratorie

Clujeanul Ovidiu Oltean a câștigat sâmbătă, 24 octombrie, concursul național de discursuri umoristice în limba engleză.

Evenimentul a avut loc în cadrul Conferinței Naționale de Public Speaking și Leadership, organizate de Toastmasters România. A fost prima conferință de o asemenea anvergură organizată la Cluj, de când organizația din România a fost recunoscută pe plan internațional.

Locul 1 obținut de Ovidiu Oltean este cel de-al 10-lea său titlu de campion național la oratorie, după cele obținute în cadrul concursurilor din 2013 (unul în mai la Timișoara), 2014 (două în februarie la Cluj, două în mai la Timișoara și două în octombrie la București) și 2015 (două în mai la Timișoara).


În urma succesului de la Cluj, Ovidiu s-a calificat la Conferința Europeană care va avea loc în 20-21 noiembrie la Praga.

“Nivelul concursului a fost unul extrem de ridicat. Concurenții au avut discursuri extraordinare, pline de emoție, cu informații de actualitate, prezentate într-o manieră atractivă pentru public. Oana Joumah și William Anderson, ocupanții locurilor 3 și 2 s-au prezentat admirabil și m-au determinat să dau tot ce am mai bun din mine”, a declarat la finalul festivității de premiere, Ovidiu Oltean.


“Îmi doresc să obțin la Praga un rezultat mai bun decât cel de anul trecut de la Frankfurt. Din Germania am revenit cu locul 2 la concursul de discursuri umoristice în Limba Engleză și cu Locul 1 la concursul de discursuri improvizate. Este loc de mai bine”, a mai spus tânărul.

Conferința de la Cluj a inclus patru concursuri de discursuri: improvizate și umoristice în Limba Română și Limba Engleză, la care au participat membrii din cele 19 cluburi Toastmasters din România: Cluj (2), București (5), Brașov (3), Oradea, Arad, Timișoara (2), Satu Mare, Iași, Suceava, Botoșani, Brăila.


Toastmasters este o organizație non-profit care gestionează cluburi din întreaga lume, cu scopul de a-şi ajuta membrii să își dezvolte abilități de vorbit în public și leadership.

Articol scris de Adina Pentiuc, studentă la Jurnalism, FSPAC-UBB, anul II

Etichete: campion national
Ultimele Stiri
abonare newsletter