Actualitate

Cum îşi “fentează” taximetriştii clujeni clienţii

În urma unui control al poliţiştilor de transporturi, a fost depistat un taximetrist care şi-a înşelat un client, prin inducerea acestuia în eroare cu privire la preţul cursei efectuate.

Poliţiştii de transporturi Cluj-Napoca, împreună cu poliţiştii locali, au efectuat controale, în zona Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, privind desfăşurarea activităţii de taximetrie.

Acţiunea a vizat verificarea respectării regulilor de tarifare de către taximetrişti, în vederea înregistrării corecte a contravalorii curselor efectuate.


Au fost verificate peste 40 de taximetre. Pentru neregulile depistate au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 4.000 de lei. 

De asemenea, poliţiştii au identificat un taximetrist care ar fi indus în eroare un client în privinţa sumei pe care o avea de achitat pentru transport. Bărbatul ar fi pornit aparatul de taxare înainte ca clientul să apeleze la serviciile acestuia. Astfel, la destinaţie i-ar fi eliberat un bon fiscal în care aparea inclusiv o staţionare de circa 60 de minute.


Articol scris de Eliza Nuţu, studentă la Jurnalism, FSPAC-UBB, anul II

Ultimele Stiri
abonare newsletter