Actualitate

Tânărul care-i învaţă pe studenţi să comunice cât mai eficient: „Nu sunt conștienți de importanța dezvoltării lor personale”

Traininguri de public speaking, comunicare, managementul timpului şi tehnici de învăţare rapidă sau leadership, la toate puteţi participa la UNIFEST 2015 în perioada 4 – 14 noiembrie.

Andrei-Jan Petcu este trainer în cadrul workshopului de comunicare, președintele Organizației Studenților de la Științele Mediului și Coordonator Național al direcției de Cultură Organizațională și Formare de ONG-uri la Uniunea Studenților din România.

Deşi are doar 25 de ani, o vârstă la care mulți tineri nu știu încotro se îndreaptă, Andrei este un student care a ajuns să-i învețe pe alții.


A terminat ingineria chimică și face voluntariat de zece ani. A venit în Cluj, după ce a lucrat în domeniu, pentru a le oferi studenților posibilitățile și deschiderea de care a beneficiat și el. A devenit trainer în martie 2014 și de atunci a susținut peste 30 de workshopuri.

Într-o perioadă în care banii pun lumea în mișcare, UniFEST-ul oferă studenților posibilitatea să participe la evenimente gratuite, unde și tinerii, dar și trainerii au posibilitatea să învețe.


„Dorim să dezvoltăm studenții. Ideea e că putem face traininguri pe bani și costă foarte mult, dar majoritatea trainerilor sunt începători. Este o situație win-win. Noi ca traineri învățăm, iar studenții învață din experiențele și cunoștințele noastre. Acesta ar fi primul aspect. Al doilea este că studenții nu conștientizează importanța dezvoltării lor personale. Încă nu înțeleg că facultatea îți oferă bazele, iar firmele (cele care plătesc bine) caută oameni cu abilități diverse, pentru care comunicarea, teamworkul și time managementul sunt cele mai importante. Adică nu ar da bani pentru așa ceva”, a explicat trainerul Andrei Petcu.

Programul din acest an are diferite activități, având la bază educația non-formală, care dorește să ofere acces studenților la cât mai multe domenii: cultură, sport, sănătate etc.


UniFEST, cel mai mare festival studențesc din România are loc în perioada 4-14 noiembrie a ajuns la cea de-a 14-a ediție și aduce o serie de evenimente gratuite pentru studenții din Cluj-Napoca.

Articol scris de Bianca Tămaş

Etichete: comunicare studenti
Ultimele Stiri
abonare newsletter