monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Clujean deranjat de maşinile parcate ilegal: „De sunat la poliţie nu este o soluţie” –FOTO

Un clujean este revoltat de faptul că trotuarul de pe strada Ion Luca Caragiale a devenit parcare pentru şoferi, iar pista de biciclete de pe strada Horea este impracticabilă din cauza celor care-şi parchează maşinile fix pe pista de biciclişti.

Clujeanul este nemulţumit de faptul că pe trotuarul reabilitat de pe strada Ion Luca Caragiale şoferii îşi parchează nestingheriţi maşinile. El le cere autorităţilor să repună stâlpişorii pe toată strada, astfel încât trotuarul să nu mai fie parcare.

„Strada Ion Luca Caragiale a fost reabilitată recent, trotuarul a fost placat cu dale, însă din păcate acesta este impracticabilă din cauza maşinilor parcate, ocupând toată lăţimea trotuarului, şi câteodată blocând şi tramvaiul. Înainte de reabilitare aici au fost puşi stâlpişori. Vă rog foarte mult să puneţi înapoi stâlpişorii pe tot parcursul acestei străzi, trotuarul acela să nu mai fie parcare şi tramvaiul să nu mai fie blocat”, a precizat un clujean pe un site de reclamaţii şi sesizări.


Problema maşinilor parcate ilegal a observat-o şi pe strada Horea, acolo unde şoferii îşi lasă maşinile pe pista special amenajată pentru biciclişti.

„Aş dori să vă atrag atenţia asupra faptului că noua pistă de biciclete de pe strada Horea este impracticabilă de multe ori şi devine extrem de periculoasă din cauza maşinilor parcate neregulamentar pe pistă. De sunat mereu la poliţie nu este o soluţie, fără ca poliţia să fie proactivă şi prezentă pe străzi (ceea ce nu se întâmplă deloc!), şi să dea amenzi acestor şoferi într-un mod sistematic. Aş dori să vă rog să găsiţi o soluţie de delimitare fizică a pistei de şosea/parcări, ori cu stâlpişori (din cauciuc cum e şi în Piaţa Unirii, dar în niciun caz din plastic ce se poate culca), ori o soluţie şi mai bună ar fi ridicarea bordurii în aşa fel încât nicio maşină să nu reuşească să treacă. Ar trebui găsit soluţii în special la zonele unde s-a desfiinţat parcarea şi pista de biciclete e direct lângă şosea, fără delimitare fizică. Vă rog insistent să faceţi ceva, e păcat să se facă această investiţie degeaba, şi pista de biciclete să fie impracticabilă şi cauza unor şoferi nesimţiţi”, a mai menţionat clujeanul.