Actualitate

Primul serviciu de car-sharing din România, lansat la Cluj-Napoca

Primul serviciu de car-sharing din România a fost lansat la Cluj-Napoca, prin acesta clienţii putând lua o maşină din flota pusă la dispoziţie cu ajutorul unei aplicaţii descărcate pe telefonul mobil, iar costul unei curse este de circa un leu pe minut.

Unul dintre fondatorii serviciului de car-sharing, Demis Ghindeanu, a declarat că s-a ales Cluj-Napoca pentru lansarea serviciului deoarece oraşul este considerat ca fiind unul dintre cele mai tehnologizate din ţară.

„Am ales Cluj-Napoca pentru lansarea primului serviciu de car-sharing din România, deoarece am considerat oraşul ca fiind unul dintre cele mai tehnologizate din ţară, un smart-city. Încercăm să revoluţionăm transportul cu aceste maşini şi cu tehnologia folosită. Un client îşi face un cont pe site-ul nostru, îşi introduce date, plus copie după permisul auto, îşi trece modalitatea de plată preferată - datele contului bancar pentru debit direct sau cardul de credit, primeşte un username şi parolă, îşi descarcă aplicaţia noastră pe telefonul mobil, după care are acces la întreaga flotă de maşini a serviciului de car-sharing. Îşi alege cea mai apropiată maşină care este liberă într-o parcare a Primăriei sau din standul special, deschide portiera cu aplicaţia, îşi ia cheia din torpedo şi poate pleca”, a spus Ghindeanu, relatează zf.ro.


Potrivit acestuia, aplicaţia de pe telefonul mobil permite clientului ca, în momentul accesării, să vadă câtă benzină are în rezervor maşina aleasă, cât de curată este, dacă are cutie de viteze manuală sau automată.

Ideea serviciului de car-sharing lansat la Cluj-Napoca a fost preluată din Viena, iar anul viitor acesta va fi introdus şi la Timişoara şi Bucureşti.

Etichete: serviciu cluj napoca
Ultimele Stiri
abonare newsletter