Actualitate

Urmărire ca-n filme pe străzile Clujului pentru prinderea unor hoţi

Poliţiştii clujeni au identificat și reținut pentru 24 de ore patru bărbați bănuiți de comiterea unor furturi din locuințe. Aceștia au fost depistați în flagrant delict, imediat după sustragerea de bunuri dintr-un imobil din Cluj-Napoca.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii clujeni au reușit depistarea în flagrant delict a unor bărbați bănuiți de comiterea unor furturi din locuințe.

Astfel,  la data de 5 noiembrie, în jurul orei 00:15, trei bărbați de 24 și 25 de ani, din Apahida, Bonțida și Cluj-Napoca, au fost depistați de către polițiști imediat după comiterea unui furt dintr-o locuință.


Cei trei ar fi pătruns, prin escaladarea și forțarea geamului, într-o locuință de pe strada Plopilor, din Cluj-Napoca, și ar fi sustras un televizor, faptă prin care ar fi cauzat un prejudiciu de circa 300 de euro.

Imediat după comiterea faptei, polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului cu care cei trei se deplasau. Pentru a-și asigura scăparea, cei în cauză au abandonat autoturismul și au fugit, fiind însă reținuți la scurt timp.


Autoturismul folosit de cei trei a fost indisponibilizat de către polițiști până la finalizarea cercetărilor. Totodată, s-a constatat că bărbatul care conducea autovehiculul nu avea permis de conducere.

În continuarea cercetărilor, polițiștii au identificat un alt bărbat de 35 de ani, din Cluj-Napoca, care ar fi înlesnit activitatea infracțională a celor depistați. În sarcina acestuia au fost reținute acte de complicitate la infracțiunea de furt calificat.


Cei patru bărbați identificați au fost reținuți pentru 24 de ore. Aceștia sunt cercetați pentru comiterea infracțiunilor  de furt calificat, distrugere și conducerea unui vehicul fără permis de conducere

În urma prezentării acestora în fața magistraților, trei au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Față de bărbatul care este cercetat pentru acte de complicitate, a fost dispusă măsura controlului judiciar.


“Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale, sub coordonarea unității de parchet competent”, au declarat reprezentanţii IPJ Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter